Kalıpta Islak Kek Tarifi Hamur işleri arasında kekin önemli bir yeri vardır. Sıcacık bir fincan çay yudumlanırken hayır denemeyecek leziz tatlardan birisi de ıslak kektir. Bu şahane ıslak kek tarifi, kalıp içerisinde kolaylıkla hazırlanabilecek mükemmel ve leziz ıslak kekin tarifi bizden, denemesi sizden. Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Malzemeler
Yapılış Aşamaları Kek Hamurunun Hazırlanması Öncelikle karıştırma kabımıza 1 su bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtayı ekleyerek bir mikser yardımıyla yüksek hızda 4-5 dakika kadar iyice çırpalım. Ardından çırpılan karışımın üzerine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 2 paket kabartma tozu ekleyerek bir tahta kaşık yardımıyla karışımı çırpalım. Üzerine 1,5 su bardağı elenmiş unu azar azar ekleyerek kek hamurumuzun pürüzsüz ve akışkan bir kıvam almasını sağlayalım. Hazır hale gelen kek hamurunu yağlanmış ve içine hafifçe un serpiştirilmiş kalıbın içine dökelim ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek pişmeye bırakalım. Pişen keki fırından almadan önce kürdan testinden geçirelim ve pişmişse fırından alalım. Sosun Hazırlanması Kekimizin sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye 1 su bardağı sütü ekleyerek ocağa koyalım ve üzerine 50 gr bitter çikolatayı parçalara ayırdıktan sonra ekleyerek çikolatanın erimesini sağlayalım. Çikolata eridikten sonra sütü kaynatmaya gerek yok, çikolatalı sosu ocaktan alalım. Servis Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptaki keki bir kabın içine ters çevirerek çıkaralım ve üzerine hazırladığımız çikolatalı sosu dökerek kekin sosu çekmesi için bekleyelim. Kek sosunu çektikten sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun. |