Fındıklı ıslak kek, harikulade bir lezzettir. Kekin fındıkla buluşması, fındıklı ıslak kekin ayrıcalığını oluşturur. Büyük küçük herkesin sevebileceği bu lezzet, görünümüyle de herkesi cezbeder. Fındıklı ıslak kek, soğuk servis edilen özel bir kek türüdür. Ani misafirlere pratik bir şekilde hazırlanarak sunulabilen harika bir kektir. Özel günlerde aranan lezzetler arasındadır. Fındıklı ıslak kek, doğum günlerinde ve arkadaş buluşmalarında da özel bir yere sahiptir. Servis tabaklarını görsellik açısından süsler. Öğlen 4 çaylarında mutluluk vericidir. Ancak kalorisi yüksek bir besindir, bu yüzden bir porsiyondan fazla yemek, kilo olarak geri dönebilir. Misafir ağırlamalarında marifetli ev hanımlarının çay veya meşrubat yanında gönül rahatlığıyla sunabileceği bir lezzettir. Soğuk servis edilmesi nedeniyle ferahlatıcı ve hafif bir tattır. Fındıklı Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler
Fındıklı Islak Kekin Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Fındıklı Islak Kek Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Fındıklı Islak Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle, orta boy bir kap içerisinde yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırparak başlayabilirsiniz. Yumurta ve şeker köpürdüğünde, sıvı yağ ve sütü karışıma ekleyin. Kakaoyu da ilave ederek iyice çırpın. Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri karışıma katarak iyice çırpın. Sonrasında karışımdan 1 su bardağı alın ve kenara ayırın. Bu sos, kek piştikten sonra kullanılacaktır. Tüm malzemeler karıştıktan ve 1 bardak kenara ayrıldıktan sonra, unu yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Un kıvam aldığında kabartma tozunu ekleyerek biraz karıştırın. Kek kalıbını alın ve dibine 1 çay kaşığı sıvı yağ dökün, iyice yayın. Bu, kekin pişme aşamasında kalıba yapışmasını önleyecektir. Hamura kabartma tozu ekledikten sonra hamuru kek kalıbına boşaltın ve 180 derece ısıtılan fırına sürün. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Kek piştiğinde fırından çıkarın. Fındıklı Kek Sosu Nasıl Yapılır? Orta boy bir tencere alarak süt, şeker, kakao ve karışımdan alınan sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Tencerenin altını yakın ve karışım kaynayana kadar karıştırın. Kaynadığında sos hazır demektir. Tencerenin altını kapatın. Pişen kekin üzerine kürdan veya çatal ile delikler açarak sosu kekin üzerine yayın. Son olarak, dövülmüş fındıkları kekin üzerine serpiştirin. Fındıklı ıslak kek, 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Mahru
21 Temmuz 2024 PazarFındıklı ıslak kekin sosunu yaparken karışımdan alınan sosu ekledikten sonra kaynatmamız gerekiyor mu? Kaynadıktan sonra soğumasını beklemek mi daha iyi olur, yoksa sıcak sosta keki mi bekletmeliyim?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Mahru,
Fındıklı ıslak kekin sosunu ekledikten sonra kaynatmanıza gerek yok. Sosu keki pişirdikten sonra sıcak olarak eklemeniz daha iyi olur. Bu şekilde kek sosu daha iyi emer ve daha nemli olur. Ancak sosu ekledikten sonra keki biraz dinlendirirseniz, sos daha iyi bir şekilde kekin içine işler. Afiyet olsun!