Havuçlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Havuçlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Islak Kek

Havuçlu ıslak kek, bilmeyenin ya da sevmeyenin neredeyse olmadığı klasikleşmiş bir tatlıdır. Farklı malzemeler ekleyerek çeşitli şekillerde yapılabilen bu kek, özellikle tarif defterlerinde yer almalıdır. Eğer sizin de havuç sevmeyen ama kek yemekten vazgeçmeyen bir çocuğunuz varsa, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İçerdiği malzemeler sayesinde bu kek hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir atıştırmalıktır.

Havuçlu Islak Kek için Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz ve fındık
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 su bardağı suyu süzülmüş havuç rendesi
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 su bardağı beyaz toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Krema İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Havuçlu Islak Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırını 175-180 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakıyoruz. Bir kapta kuru üzüm, fındık, ceviz, muskat, hindistan cevizi, tarçın ve havucu bir araya getiriyoruz. Kek hamurunu hazırladıktan sonra bu malzemeleri ekleyerek sağlıklı ve lezzetli bir kek elde ediyoruz. Derin bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırarak hazır halde bekletiyoruz. Çırpma kabına yumurtaları kırıp güzelce çırpıyoruz. Daha sonra üzerine şekerleri ilave edip köpürene ve beyaz renk alana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Yağ ve sütü de ekleyerek çırpmayı sürdürüyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra kenara ayırdığımız unlu karışımı ekleyip, bir tahta kaşık yardımıyla homojen bir kıvam elde ediyoruz. Karışıma kenara ayırdığımız havucu ve vanilyayı ilave edip tahta kaşık yardımıyla iyice yediriyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı döküyoruz ve ısınmış fırında 35-45 dakika pişiriyoruz.

Kremanın Hazırlanışı

Tencerede tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp sürekli çırparak kaynatıyoruz. Topaklanma olmaması için sürekli çırpmak önemlidir. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip, bir süre daha ocakta tuttuktan sonra kremayı ocaktan alıyoruz. İçerisine tereyağını ekleyip eriyene kadar çırpıyoruz. Kremayı kek pişene kadar ara sıra karıştırarak üzerinde tabaka oluşmasını engelliyoruz.

Fırındaki keki kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra piştiyse çıkarıp 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bıçağın arka tarafıyla kalıbın kenarlarından geçerek keki kolayca çıkarıyoruz. Keki kalıptan çıkardıktan sonra tercihe bağlı olarak ikiye veya üçe bölüyoruz. Kalıbın içerisine bir kat kek, bir kat krema sürerek işlemi tamamlıyoruz. En üst katmanı krema ile kapladıktan sonra isteğe bağlı olarak çikolata parçaları veya sos ekleyebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık 3 saat beklettikten sonra servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Elhan

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Oğlum havuç yemeyi hiç sevmez ama keklere bayılır. Acaba bu havuçlu ıslak keki ona yedirmenin bir yolu olabilir mi? İçindeki farklı malzemelerle bu kekin tadını değiştirebilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Elhan, bu harika bir fikir! Havuçlu ıslak kekin içine ceviz, tarçın ya da çikolata parçaları ekleyerek tadını daha da zenginleştirebilirsin. Kekin lezzetini çeşitlendirmek, oğlunun havucu fark etmeden yemesini sağlayabilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Çaylı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri