Havuçlu Islak Kek Havuçlu ıslak kek, bilmeyenin ya da sevmeyenin neredeyse olmadığı klasikleşmiş bir tatlıdır. Farklı malzemeler ekleyerek çeşitli şekillerde yapılabilen bu kek, özellikle tarif defterlerinde yer almalıdır. Eğer sizin de havuç sevmeyen ama kek yemekten vazgeçmeyen bir çocuğunuz varsa, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İçerdiği malzemeler sayesinde bu kek hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir atıştırmalıktır. Havuçlu Islak Kek için Gerekli Malzemeler
Krema İçin Gerekli Malzemeler
Havuçlu Islak Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle fırını 175-180 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakıyoruz. Bir kapta kuru üzüm, fındık, ceviz, muskat, hindistan cevizi, tarçın ve havucu bir araya getiriyoruz. Kek hamurunu hazırladıktan sonra bu malzemeleri ekleyerek sağlıklı ve lezzetli bir kek elde ediyoruz. Derin bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırarak hazır halde bekletiyoruz. Çırpma kabına yumurtaları kırıp güzelce çırpıyoruz. Daha sonra üzerine şekerleri ilave edip köpürene ve beyaz renk alana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Yağ ve sütü de ekleyerek çırpmayı sürdürüyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra kenara ayırdığımız unlu karışımı ekleyip, bir tahta kaşık yardımıyla homojen bir kıvam elde ediyoruz. Karışıma kenara ayırdığımız havucu ve vanilyayı ilave edip tahta kaşık yardımıyla iyice yediriyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı döküyoruz ve ısınmış fırında 35-45 dakika pişiriyoruz. Kremanın Hazırlanışı Tencerede tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp sürekli çırparak kaynatıyoruz. Topaklanma olmaması için sürekli çırpmak önemlidir. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip, bir süre daha ocakta tuttuktan sonra kremayı ocaktan alıyoruz. İçerisine tereyağını ekleyip eriyene kadar çırpıyoruz. Kremayı kek pişene kadar ara sıra karıştırarak üzerinde tabaka oluşmasını engelliyoruz. Fırındaki keki kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra piştiyse çıkarıp 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bıçağın arka tarafıyla kalıbın kenarlarından geçerek keki kolayca çıkarıyoruz. Keki kalıptan çıkardıktan sonra tercihe bağlı olarak ikiye veya üçe bölüyoruz. Kalıbın içerisine bir kat kek, bir kat krema sürerek işlemi tamamlıyoruz. En üst katmanı krema ile kapladıktan sonra isteğe bağlı olarak çikolata parçaları veya sos ekleyebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık 3 saat beklettikten sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun. |
Elhan
20 Temmuz 2024 CumartesiOğlum havuç yemeyi hiç sevmez ama keklere bayılır. Acaba bu havuçlu ıslak keki ona yedirmenin bir yolu olabilir mi? İçindeki farklı malzemelerle bu kekin tadını değiştirebilir miyim?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiElhan, bu harika bir fikir! Havuçlu ıslak kekin içine ceviz, tarçın ya da çikolata parçaları ekleyerek tadını daha da zenginleştirebilirsin. Kekin lezzetini çeşitlendirmek, oğlunun havucu fark etmeden yemesini sağlayabilir. Afiyet olsun!