Islak Kek Sosu hazırlarken pek çok kişi kek karışımına un eklemeden önce bir bardak sıvı karışımdan ayırır ve bu karışımı kek piştikten sonra kekin üzerine döker. Ancak bu durumda pek çok kişi ıslak kekten uzak durmaya çalışır çünkü kek yapımı için yumurta kullanmak ve sosu için de bu çiğ yumurta bulunan sosu kullanmak bazı kişilerin damak zevkine uymayabilmektedir. Bu sebeple içinde yumurta bulunmayan bir sos hazırlamak daha iyi olabilmektedir. Bu durumda elbette hazırlayacağınız kek için de farklı malzeme ölçüleri kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kek karışımınız çok sıvı olacağından sizi rahatsız edebilir ve tam olarak pişmeyebilir. Bunun için size vereceğimiz
ıslak kek sosu tarifi için uygun olan sosu ayrı ıslak kek tarifini kullanmanız faydalı olacaktır.
Islak Kek Sosu Malzemeleri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
Islak Kek Sosu Yapılışı
Tüm sos malzemelerimizi bir karıştırma tenceresine alıyoruz. Altını açtığımız tencerede kısık ateşte kek sosumuzun şekeri tamamen eriyene ve kaybolana kadar ısıtmaya devam ediyoruz. Daha sonra sosumuzu soğumaya bırakıp kekinizi hazırlayarak kek piştikten sonra 5 dakika kadar bekletip hazırladığınız sosu kekin üzerine yavaşça ve her yere eşit dağılacak şekilde dökün. Bundan önce kekinizi dilimlemeyi unutmayın ki her yere eşit şekilde dağıtabilirsiniz.
Islak Kek Sosu Ayrı Hazırlanan Kek İçin Malzemeler
- Oda sıcaklığında bekletilmiş olan 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Sosu Ayrı Hazırlanan Kekin Yapılışı
İlk olarak 1 karıştırma kabının içine yumurta ve şekeri alarak krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar mikser yardımıyla çırpmaya devam ediyoruz. Kalan tüm Islak Kek Sosu ayrı hazırlanan kek malzemelerimizi de ekledikten sonra tüm kek harcımızı iyice kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha önce yağlanmış olan fırın tepsisine ya da kalıba bu kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırında 170 derecede 30 dakika kadar keki pişirdikten sonra fırından çıkarıyoruz ve daha önce bahsettiğimiz gibi 5 dakika bekleyip dilimledikten sonra üzerine Islak Kek Sosu dökerek beklemeye bırakıyoruz ve iyice soğuyunca servis ediyoruz.
Dilerseniz sosunu ayrı kekini ayrı hazırlamak yerine hazırladığınız kek harcına un eklemeden evvel bir bardak sos için ayırmanız da uygun olabilir. Ancak bu şekilde hazırlayacağınız kekler için bizim burada bahsettiğimiz kek malzemeleri ölçülerini değil daha farklı ölçüleri kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kekiniz çok koyu olur ve yemesi de sizin için ya da misafirleriniz için zevkli olmaz. Ayrıca eğer kendiniz için değil de misafirleriniz için hazırlıyorsanız kekinizi Islak Kek Sosu ayrı şekilde hazırlanan tarifimize göre hazırlamanız herkesin damak tadına uyması açısından daha uygun olacaktır.
Afiyet Olsun...