Islak Kek Muffin Değerli takipçilerim, daha önceden sizlere muffin ve kakaolu muffin tariflerimi vermiştim. Şimdi ise aynı muffinin ıslak olanını, yani bir nevi brownieyi anımsatan bu tarifi sizlerle paylaşacağım. Bu tarifi severek yiyeceğinize eminim. Hadi başlayalım. Islak Kek Muffin Malzemeleri
Keki Islatmak İçin
Islak Kek Muffin Nasıl Yapılır? İlk olarak bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz. Sonrasında, un hariç diğer bütün malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. En son olarak da unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz ve kek hamurunu hazırlıyoruz. Tercihe göre silikon kek kalıplarına ya da muffin kâğıtlarına yarısına kadar hamurdan koyup önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Ara ara kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayalım. Fırında muffinlerimiz pişerken, ıslatmak için gereken bütün malzemeyi küçük bir tencereye alıp ocakta biraz ılıtıyoruz ve kakaonun iyice karışmasını sağlıyoruz. Fırından çıkardığımız muffin keklerimiz biraz ılınınca kalıptan çıkarmadan üzerlerine 1-2 yemek kaşığı hazırladığımız sostan dökerek ıslatıyoruz ve çekmesi için bekletiyoruz. Muffinlerimiz soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Not: Bu ölçülerle 30-35 tane muffin çıkıyor. Ekstra Bilgiler Islak kek muffin tarifini daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine ceviz, fındık veya damla çikolata ekleyebilirsiniz. Ayrıca, muffinlerin üzerine dilediğiniz kremayı veya çikolata sosunu gezdirerek daha şık ve lezzetli bir sunum yapabilirsiniz. Bu tarif, özellikle çocuklar için doğum günü partileri ve özel günler için harika bir alternatif olabilir. Islak kek muffinlerinizi hava almayan bir kapta sakladığınızda tazeliğini uzun süre korur. Böylelikle, önceden hazırlayıp servis zamanında rahatlıkla sunabilirsiniz. Unutmayın, mutfakta yaratıcılığınızı kullanarak tarifleri kişiselleştirmek her zaman mümkündür. Bu tarifte dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, muffinlerin çok fazla pişirilmemesi gerektiğidir. Aksi takdirde, içleri kuru olabilir. Bu nedenle, kürdan testi yaparken dikkatli olun ve kürdanın hafif nemli çıkmasını sağlayın. Şimdiden afiyet olsun ve mutfakta keyifli zamanlar dilerim. |
Efkar
06 Mayıs 2024 PazartesiIslak keklerin hemen hemen hepsini çok seviyorum. Özellikle kakaolu olanlar ayrı bir güzel oluyor. Bu tarifi uyguladığımızda tam olarak lezzetli bir sonuca ulaşabilir miyiz. Eğer dikkat etmem gereken bir konu var ise söyleyebilir misiniz?
Cevap yazAdmin
06 Mayıs 2024 PazartesiEfkar, islak keklerin lezzeti gerçekten de tarifin doğru uygulanmasına bağlı olarak değişebilir. Kakaolu islak keklerde özellikle dikkat etmen gereken bazı noktalar var. İlk olarak, tarifte belirtilen ölçülere sadık kalman çok önemli. Malzemeleri doğru oranlarda kullanmak kekin kıvamını ve lezzetini etkiler. Ayrıca, keki fırında pişirirken süreye dikkat etmelisin; fazla pişirirsen kek kuru olabilir. Keki fırından çıkardıktan sonra sosunu düzgün bir şekilde her tarafına yaymak da önemli. Sosun kek tarafından iyice emilmesini sağlamak için keki birkaç dakika bekletebilirsin. Bu basit ama önemli detaylara dikkat edersen, lezzetli bir kakaolu islak kek elde edebilirsin. Afiyet olsun!
Berkcan
06 Mayıs 2024 PazartesiMerhaba, ıslak kek yapımında dikkat etmeniz gereken tek konu tarifi bire bir uygulamak olacaktır. Eğer kek miktarını arttırmak isterseniz malzemeleri çok orantılı bir şekilde arttırmaya ya da azaltmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
Kevser Rüzgar
10 Nisan 2024 ÇarşambaKızımın ilk kek deneyimiydi ve sizin tarifinizi seçti dediklerinizi harfiyen yaptı.malesef tarifiniz bizi hüsrana uğrattı.Ben hayatımda böyle bir kek görmedim....Sosunu emmedi ve kek çoooook katı oldu zaten müfin kek 4 yumurta mı katılır KIZIM ne kadar üzüldü anlatamam bu nedenle bu tarifi hiç kimseye Ö-NER-Mİ-YO-RUM.
Cevap yazAdmin
10 Nisan 2024 ÇarşambaTarifimizin beklentilerinizi karşılamadığı için üzgünüz. Herkesin mutfak ekipmanları ve malzemeleri farklılık gösterebiliyor, bu da sonuçları etkileyebilir. Kekin kıvamıyla ilgili sorun yaşamanızın birkaç nedeni olabilir, örneğin un miktarı fazla gelmiş olabilir veya fırın sıcaklığı uygun olmayabilir. Yine de yaşadığınız hayal kırıklığı için özür dileriz ve yapıcı geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Gelecekteki tariflerinizde daha iyi sonuçlar almanızı dileriz.
Soru Sor / Yorum Yap