Islak kek, brownie tadında nefis kekler yapmak için ideal bir tariftir. Ailecek yiyebileceğiniz ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz hoş görünüme sahip bir tattır. Kalori bakımından oldukça hafiftir. Ağızda dağılan ve enfes tadıyla herkesin beğenerek yediği bir kek türüdür. Yapımı, hazırlanışı ve sunumu itibariyle oldukça basittir. Birçok çeşidi yapılarak kafe ve evlerde rahatlıkla tüketilen bir tatlıdır. Ancak, üzerine dökülen sostan kaynaklı olarak çiğ yumurta nedeniyle tarif denemek konusunda bazı endişeler yaşanabilmektedir. Islak kek, 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakikada istenilen kıvama gelmektedir. Ancak burada fırının etkisi oldukça fazladır. Farklı yapıya sahip fırınlarda birkaç sorunla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, üstü pişmiş dahi olsa içi çiğ kalabilir veya altı yanıp üstü çiğ kalabilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşılmadığı sürece hiçbir sıkıntı yaşamadan güzel ve nefis bir kek elde edebilirsiniz. Zaten çok el becerisi gerektirecek ve zahmetli bir tarif değildir. Islak kekin pişmesi ve sosunun hazırlanması yaklaşık 30-40 dakika içinde tamamlanmış olur. Bu lezzetli tarifi denemeye değer diye düşünüyoruz. Islak Kek Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Islak kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır:
Islak Kek İçin Alternatif Sos Tarifleri Islak kek sosu için çeşitli alternatifler deneyebilirsiniz:
Islak Kekin Sunumu Islak keki sunarken üzerine pudra şekeri serpebilir veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, taze meyveler ve nane yaprakları ile süsleyerek görselliğini artırabilirsiniz. Bu sayede hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlı hazırlamış olursunuz. |
Yalçıner
12 Temmuz 2024 CumaIslak kek yaparken sosun dökülmesi konusunda çiğ yumurta kullanılması beni biraz endişelendiriyor. Bu durumda ne yapmalıyım?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Yalçıner,
Çiğ yumurta konusunda endişelenmen oldukça anlaşılır bir durum. Eğer çiğ yumurta kullanmak istemiyorsan, yumurtayı sosa eklemeden önce benmari usulü ısıtarak pişirebilirsin. Bu şekilde hem lezzet kaybı yaşamazsın hem de sağlığını riske atmamış olursun. Alternatif olarak, yumurtasız bir sos tarifi de deneyebilirsin. Umarım bu öneriler yardımcı olur! Afiyet olsun.