Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kremalı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Islak Kek

Kremalı ıslak kek, çikolatalı keklerin krema ile zenginleştirilmiş hali olarak bilinir. Çikolatanın yoğun tadı, üzerinde yer alan kremanın hafif sütlü lezzetiyle dengelenir ve ortaya muhteşem bir tat çıkar. Bu nedenle kremalı ıslak kek, hem görsel açıdan şık bir sunum sağlar hem de lezzet açısından tatmin edici bir deneyim sunar. Kremalı ıslak kek, özel günlerde ve davetlerde misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tatlı seçeneğidir.

Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Krema İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 2 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 paket sade krem şanti

Kremalı Islak Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak keki hazırlayıp fırına verin ve ardından kremasını hazırlayın. Yumurtalar ve toz şeker derin bir kaba alınır ve mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır. Ardından bir su bardağı süt ve sıvıyağ eklenir. Tarifimizdeki diğer bir su bardağı sütü keki ıslatmak için kullanacağız. Sıvıyağ ve süt eklenince tekrar çırpılır ve dört yemek kaşığı kakao eklenir. Karışım tamamen homojen hale gelene kadar çırpılmalıdır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kek hamuru hazır olunca yağlanmış bir borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.

Kek pişerken kremayı hazırlayın. Krema için süt, un ve şeker bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Ardından ocakta sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra üç beş dakika daha ocakta tutulur ve ocaktan alınarak soğuması için bir kenara bırakılır. Kek piştiğinde fırından çıkarılır ve ilk sıcağı geçince bir su bardağı süt ile ıslatılır.

Krema soğuduğunda içerisine bir paket sade krem şanti eklenir ve mikser ile önce düşük ayarda iki dakika, sonra yüksek ayarda üç dakika çırpılır. Hazırlanan krema kekin üzerine sürülür ve isteğe bağlı olarak sade bırakılabilir ya da farklı süslemeler ile zenginleştirilebilir. Dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Vişneli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Malzemeleri

Islak Kek Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri