Muzlu Islak Kek Muzlu ıslak kek, birçok kişi tarafından vazgeçilmez bir lezzet olarak kabul edilir. Özel günlerde masalarda harika bir görünüme sahip olup, lezzetiyle de göz doldurur. Kek çeşitleri arasında hafifliği ile bilinir ve yaz aylarında üzerine dökülen sos sayesinde oldukça tercih edilmektedir. Tadı, kekten ziyade yaş pastayı andırır ve çocuklar tarafından oldukça sevilir. Genellikle doğum günü partilerinde ve misafir ağırlamalarında büyük bir yere sahiptir. İçinde bulunan muz parçacıkları keke muhteşem bir lezzet katmaktadır. Ayrıca, muzlu ıslak kek pratik bir şekilde hazırlanan bir kek türüdür ve yarım saat içinde, çay demlenene kadar hazır hale gelir. Kek çeşitleri arasında sıra dışı bir lezzet arayışında olanlara kesinlikle tavsiye ederiz. Muzlu Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler
Muzlu Islak Kek Nasıl Yapılır? Derin bir kap içerisine 4 yumurtayı kırın ve toz şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Bu karışım beyaz bir renk alınca içerisine süt ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Sonrasında vanilya ve kakaoyu da ekleyerek iyice çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını kenara ayırın; bu karışım kek piştikten sonra sos olarak kullanılacaktır. 1 su bardağı karışımdan sos aldıktan sonra kalan karışım içerisine kabartma tozu ve unu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar iyice çırpın. En son olarak muzları soyup hamurun içerisine küçük küçük doğrayın. Sonra kek kalıbına 1 çay kaşığı sıvı yağ gezdirin ve elinizle iyice yayın. Kekin kek kalıbına yapışmasını böylelikle engellemiş olursunuz. Kek kalıbına dökülen hamuru, önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürebilirsiniz. Kek 25 dakika piştikten sonra pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kek piştikten sonra dilimleyin ve dilimlerin üzerine önceden sos olarak alınmış bardaktaki karışımdan kaşık yardımı ile gezdirin. Bu şekilde servis edebilirsiniz. Muzlu ıslak kek hazırdır. Afiyet olsun. |