Tarif için yukarıda sayılan malzemeler hazırlandıktan sonra ilk olarak yumurta ve şeker çırpmaya uygun bir kaba dökülerek iyice karışana kadar çırpılır. Bu karışım yeterince karıştıktan sonra hazırlanmış olan sıvı yağ ve süt de eklenerek aynı şekilde çırpma işlemine devam edilir. Bu eklenenler de karışım içinde eridikten sonra son olarak vanilya, kabartma tozu ve kakao eklenerek son çırpma işlemi yapılır. Islak kek kısmının pişirileceği aşama böylece tamamlanmış olur. Hazırlanan karışım kek kalıbına dökülerek fırında uygun sıcaklıkta pişirilir. Fırında piştikten sonra kek kalıbı geri alınır ve 1-2 su bardağı süt ile ıslatılarak soğumaya bırakılır.
(Islak kekin pişip pişmediğini anlayabilmek için kürdan batırma yöntemi önerilir. Batırılan kürdan temiz olarak çıkarsa kek pişmiş demektir). Son olarak üzerindeki tarife uygun olarak puding pişirilir ve hazırlanmış olan ıslak kekin üzeri bununla kaplanır. Pudingli ıslak kek sonrasında buzdolabına konarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ise üzerine tercihen fındık, ceviz, Hindistan cevizi gibi aromalar eklenerek süslemeler yapılabilir. Tüm bu aşamalardan sonra pudingli ıslak kek servis edilmeye hazırdır.
Afiyet olsun.