- 5 tane yumurta,
- 1 adet su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı un,
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ,
- 1 paket kadar kabartma tozu ve
- 1 paket kadar vanilya
- 3 yemek kaşığı da kakao
Sosu için
- 1 su bardağı kadar toz şeker
- Yaklaşık 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım bardak kadar sıvı yağ
Üzeri için
- Hindistan cevizi, fıstık, fındık veya ceviz. İsteğinize göre seçebilirsiniz.
Pastane Usulü Islak Kek Nasıl Yapılır?
Not: Pastane usulü ıslak kek yapımında kullanacağınız malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında bulunması gerektiğini unutmayınız.
Pastane usulü ıslak keki yaparken ilk önce yumurta ve şekeri, kekin hamurunu yoğuracağınız kaba alarak bir mikser yardımı ile yaklaşık olarak 5 dakika kadar çırpınız. Bu aşama içerisinde şekerin tamamen eriyerek, karışımın boza kıvamına gelmesi sağlanır. Daha sonrasında hazırladığınız karışıma kakao, un, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpmaya devam ediniz.
Karışıma eklediğiniz bütün malzemelerin tamamen karıştığından emin olduğunuz zaman, elde ettiğiniz hamuru önceden yağlamış olduğunuz sıcağa dayanıklı bir borcama dökünüz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, sürekli kontrol ederek yaklaşık 40 dakika boyunca
pastane usulü ıslak keki pişiriniz.
Pastane usulü ıslak kekin sosunu hazırlamak için şeker, süt, kakao ve sıvı yağı uygun bir tencereye koyarak çırpınız. Daha sonrasında ocağa koyduğunuz tenceredeki sosu, kaynayana kadar karıştırınız. Sos kaynadığında tencereden indiriniz.
Pastane usulü ıslak keki fırından aldıktan yaklaşık 5 dakika sonra kadar keki dilediğiniz gibi dilimleyiniz. Dilimledikten sonra az önce hazırladığınız sosu kekin üzerine dolaştırınız. Pastane usulü ıslak kekiniz soğuktan sonra üzerini Hindistan cevizi, fıstık, fındık veya ceviz gibi istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Ayrıca pastane usulü ıslak kekin üzerine sade vanilyalı dondurmanın da çok yakıştığını belirtelim.
Afiyet olsun!