Muzlu ıslak kek, Muzlu ıslak kek büyük bir lezzettir. Çoğu zaman insanlar tarafından reddedilemez. Özel günlerde tabaklarda harika bir görünüme sahiptir. Kek çeşitleri arasında hafifliğiyle bilinmektedir. Üzerine dökülen son sebebi ile yaz aylarında oldukça tercih edilmektedir. Tadı kekten çok yaş pastayı andırmaktadır. Çocuklar tarafından çok sevilen bir tattır.
Genellikle doğum günü partilerinde ve misafir alımlarında çok daha büyük bir yere sahiptir. İçinde bulunan muz parçacıkları keke muhteşem bir lezzet katmaktadır. Üstelik muzlu ıslak kek pratik yapılan bir kek türüdür. Yarım saat içerisinde çay pişene kadar hazır olmaktadır. Kek çeşitleri arasında sıra dışı bir lezzet arayışı içinde olanlara tavsiye ederiz.
Derin bir kap içerisine 4 yumurtayı kırın ve toz şekerle köpük, köpük olana kadar çırpın. Bu karışım beyaz bir renk alınca içerisine süt ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Sonrasında vanilya ve kakaoyu da koyarak iyice çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı tezgâh üzerine ayırmalısınız. Kek piştikten sonra bu karışım kullanılacaktır. 1 bardak karışımdan sos aldıktan sonra karışım içerisine kabartma tozu ve unu ekleyin.
Pürüzsüz olacak bir şekilde iyice çırpın en son olarak muzları soyup hamurun içerisine küçük küçük doğrayın. Sonra kek kalıbına 1 çay kaşığı sıvı yağ gezdirin. Elinizle iyice yayın. Kekin kek kalıbına yapışmasını böylelikle engellemiş olursunuz. Kek kalıbına dökülen hamuru önceden 180 derece ısıtılmış fırına artık sürebilirsiniz. Kek 25 dakika piştikten sonra kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kek piştikten sonra dilimleyebilirsiniz. Dilimler üzerine önceden sos olarak alınmış bardaktaki karışımdan kaşık yardımı ile üzerinde gezdirebilirsiniz ve bu şekilde servis edebilirsiniz. Muzlu ıslak kek hazırdır.
Afiyet olsun.