Krem Şantili Islak Kek
Krem Şantili Islak Kek, kendisine ve sevdiklerine mutlu anlar yaşatmak isteyenler için oldukça leziz ve doyumsuz lezzeti ile damakları şenlendirecek mükemmel bir kek olan krem şantili ıslak keki zahmetsizce hazırlayarak kabul günlerinizde veya çay saatlerinizde harikalar yaratabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
Krem Şantili Islak Kek İçin Gerekli Malzemeleri- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şantisi için- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Krem Şantili Islak Kekin Sosu için- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı margarin
Krem Şantili ıslak Kek Nasıl Yapılır?
Krem şantili ıslak kekimizin yapımına ilk olarak kek hamuru ile başlayalım. Yoğurma kabımıza oda sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurtayı ekleyerek başlayalım. Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave ederek yumurta ve şeker köpürene kadar çırpalım. Daha sonra üzerine yarım su bardağı sıvı yağ 1 bardak süt, 3 yemek kaşığı kakao, vanilya, kabartma tozu ilave ettikten sonra karışımı karıştırarak üzerine aldığı kadar elenmiş un ekleyerek çırpmaya devam ederek kek hamuru kıvamında akışkan bir hamur elde edelim. Çırpılarak kıvam alan hamurumuzu yağlanmış bir fırın tepsisine dökelim ve fırınımızı önceden 180 derecede ısıtarak kekimizi fırına verelim.
Kekimizi yarım saat kadar pişirerek fırından çıkartarak soğumaya bırakalım.
Kekimizin sosu için küçük bir tencereye 1,5 su bardağı süt,3 yemek kaşığı kakao, 5 yemek kaşığı şeker, 1,5 yemek kaşığı margarini ilave ettikten sonra ocağa koyarak devamlı karıştırarak sosumuz kıvam alarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Koyulaşan sosun altını kapatarak ılımasını sağlayalım ve soğuyan kekin üzerine ılık sosu gezdirerek döktükten sonra bir spatula yardımıyla kekin üzerine dikkatlice sıvayarak yayalım.
Son işlem olarak çukur bir kabın içine 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı soğuk sütü ekleyerek bir mikser yardımıyla çırpıp şantinin koyulaşarak kıvam almasını sağlayalım. Koyulaşan şantiyi 10-15 dakika kadar dondurucuya koyarak bekletelim ve bu sürenin sonunda dondurucudan çıkartarak sosla ıslanan kekin üzerine sıvayalım. Ardından krem şantili ıslak keki buzdolabına koyarak 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra buzdolabından çıkartarak üzerini arzuya göre rende çikolata, yeşil fıstık, ceviz veya mevsim meyveleriyle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
20.01.2024 14:23:45
Krem Şantili Islak Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|