Kolay Islak Kek
Kolay Islak Kek, Aniden misafirler geldiğinde, canımız tatlı istediğinde hemen yapabileceğimiz kısa sürede hazır olacak ve çok lezzetli olan pratik bir tatlı kolay ıslak kektir. Hem küçüklerin hem büyüklerin keyifle yiyeceği bu yumuşacık kolay ıslak keki dilediğiniz zaman fazla vakit harcamadan yapabilir, ailenize ve misafirlerinize servis edebilirsiniz.
Kolay Islak Kek Malzemeleri
Keki için- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kadar kakao
- 1 avuç iri şekilde çekilmiş fındık içi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kadar un
Sosu için- 1 su bardağı kadar süt
- 1 tatlı kaşığı kadar kakao
- 2 yemek kaşığı kadar toz şeker
- 1-2 parça kadar bitter çikolata
Kolay Islak Kek Nasıl Yapılır?
Kolay ıslak kek yapımına başlarken ilk önce fırın 180 dereceye ayarlanıp ısınması sağlanır. Fırın ısınırken küçük yuvarlak bor cam tepsinin tabanı tereyağı ile yağlanır ve hazır bekletilir. Derin bir karıştırma kabı alınır ve bu kabın içerisine yumurtalar kırılır ve üzerine de toz şeker eklenerek mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır. Mikserle çırpılan yumurta ve şekerin üzerine süt, sıvı yağ, kakao, fındık içi ve vanilya ilave edilip iyice karıştırılır. Hazırlanan karışıma son olarak kabartma tozu ve un elenerek ilave edilir ve güzelce karıştırılır ve kolay ıslak kek hamuru hazır hale gelir.
Hazırlanan hamuru yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyulur ve kabarıncaya kadar pişirilir. Kek kabardıktan sonra fırının derecesi 180'den 150 dereceye düşürülür ve kek içini çekene kadar kontrollü olarak yarım saat kadar daha pişirilir. Kek pişerken kürdan testi yapılır. Kürdan keke batırıldığında hamur yapışmıyorsa kek pişmiştir. Pişirilen kek fırından çıkarılır ve soğuması beklenilir. Kolay ıslak kekin keki soğurken sosunu hazırlamak için küçük bir tencere alıp tencerenin içerisine süt, kakao ve toz şeker koyarak ocağın üzerine alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılarak ısıtılır. Islak kakaolu kek için ısınan sosun içerisine 1-2 parça çikolata ilave edilir ve eriyene kadar karıştırılır. Sos hazır olduğunda ocaktan alınır. Ilık hale gelen kek dilimlere ayrılır ve üzerine ılık sos dökülerek sosun çekmesi beklenir. Kolay ıslak kek sosunu çektikten ve iyice soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 06:51:06
Kolay Islak Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|