Islak Kek Kurabiye
Islak Kek Kurabiye; Normal kurabiyeyi yediğimizde ağzımızda dağılan gevrek bir lezzet hissederiz. Fakat kakaolu ıslak kurabiye tarifimiz şerbet ile birleşeceği için yendiğinde isminde olduğu gibi ıslak yumuşak bir tat yemiş olacaksınız. Şimdi dilerseniz bu efsane tarifimi sizlerle paylaşayım. Kolay gelsin.
Islak Kek Kurabiye Malzemeleri- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 125 gr.
(Yarım paket) margarin
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
Islak Kek Kurabiye Nasıl Yapılır?
İlk olarak şerbetimizi hazırlamak için su ile şekeri kaynatalım ve ılımaya bırakalım. Yumurtayı mikser ile güzelce çırpalım. Daha sonra yağı ve şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpalım. Ardından kalan malzemelerin tamamını ilave edip yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi kıvamında olmalıdır. Hamurdan küçük küçük bezeler alalım ve avucumuzda yuvarlayalım, yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim ve önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişirelim. Üzerleri çatlamaya başlayacaktır bu esnada kürdan ile pişip pişmediğini de kontrol edip fırını kapatalım. Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine atıp 2-3 sn. Beklettikten sonra kevgir yardımıyla tekrar servis tabağına alalım. Üzerine isteğe göre Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
26.01.2024 10:31:48
Islak Kek Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|