Borcamda ıslak kek yaparken ilk olarak yumurta ve şekeri derin bir kaba alınır ve iyice çırpın. Köpürmeye başlayınca bir su bardağı süt bir su bardağı sıvıyağ ve kakaodan bir yemek kaşığı ayırarak diğer kalanı eklenerek tekrar çırpılır. Tüm malzemeler karışınca bu defa un kabartma tozu ve vanilya azar azar ilave edilir ve bir yandan da karıştırılmaya devam edilir.
Tüm malzeme karışınca borcam güzelce yağlanır ve kek hamuru borcama yayılır. Yüz yetmiş dereceye fırın ayarlanır ve ardından kek hamuru borcam ile fırına sürülür. Kek pişerken bir buçuk su bardağı süt içerisine bir yemek kaşığı ayırmış olduğumuz kakao ilave edilir ve iyice karıştırılır. Kek pişip fırından çıkınca sıcaklığı biraz gidince bu kakaolu süt ile ıslatılır.
Borcamda ıslak kek hazır. Kek dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.