Limonlu Islak Kek
Limonlu ıslak kek, Kek, pasta, börek ve çörek gibi çeşitler Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Misafirimize, beş çaylarının yanına mutlaka tatlı bir şey ikram ederiz ya da canımız tatlı bir şeyler istediğinde hemen kalkıp kendimize bir kek çırparız. Bugün sizlere benim de favorim olan limonlu kek tarifi vereceğim. Bu kek sade değil ıslak bir kek aslında.
Islak kek deyince de hemen aklımıza çikolatalı ıslak kek gelir. Ancak bu ıslak kek limonlu ıslak kek. O zaman şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine. Sizlere kolay gelsin.
Limonlu ıslak kek için gerekli malzemeler- 3 adet yumurta
- 150 gram margarin
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağına yakın un
- Yarım limon suyu
- Yarım limonun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için- 1 limonun suyu
- 1 çay bardağından az şeker
- 1 çay bardağı su
Üzeri için gerekli olan malzemeler- 1 çay bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
Limonlu Islak Kek Nasıl Yapılır?
İlk olarak krem şantiyi hazırlayıp dolapta soğumasını bekleyin. Süt ve toz şantiyi bir çırpma kabına alın ve katı bir hal alana kadar çırpın. Çırptıktan sonra dolaba koyun ve soğumasını bekleyin.
Islak kek için ilk olarak şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve iyice çırpın. Yumurta beyaz olana kadar çırparsanız eğer kekiniz çok güzel kabaracaktır.
Daha sonra karışıma margarini, limon suyunu, limon rendesini katıp bir kaşık yardımı ile karıştırın. En son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yavaş bir şekilde karıştırın. Kek karışımını fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
Kek piştikten sonra biraz soğuduktan sonra limon suyunu, şekeri ve suyu bir kapta karıştırıp kekin üzerine dökün. Kek biraz soğuduktan sonra dolaptaki krem şantiyi de kekin üzerine dökün ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kekimiz hazır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 04:32:39
Limonlu Islak Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|