Islak Kakaolu Kek
Islak Kakaolu Kek, Bilindiği gibi çay saatlerinin olmazsa olmazlarından ıslak kek her daim soframızda hazır olarak bulunmakta. Gerek yapımının daha pratik olması ile gerekse malzemesinin kolay bulunması ve herkesin beğenmesinden dolayı da çok beğenilen ve yapılan bir tarif. Bu özelliğinin yanında kek yapımında farklı malzemeler kullanılarak da ya da farklı süslemeler ile de dikkat çekici bir pasta türüdür.
Özellikle çocukların severek yediği ıslak kek kakaolu yapımı ile hem lezzetli hem de göz dolduran bir tattır. Bayanların günlerinde, çay saatlerinde, doğum günü kutlamalarında da farklı sunumlu ıslak kek masalarda göz doldurmaktadır.
Islak kakaolu kek İçin Malzemeleri
Sosu için- 1 su bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı süt,
- 1 çay bardağı sıvı yağı,
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki için- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı un,
- 3 yemek kaşığı kakao,
- 1 çay bardağı sıvı yağı,
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islak Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?
Tencereye toz şeker, sıvı yağ, kakao ve sütü koyuyoruz. Orta ateşte kaynatmadan ısıtıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyalım mikserle 5 dakika çırpıp üzerine sütü ve sıvı yağı ilave ederek tekrar çırpıyoruz. Sonra kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip tekrardan çırpıyoruz.
Son olarak unu ilave ederek karıştırıyoruz. Orta boy kare bor camı yağlayarak üzerine kek hamurunu dökerek eşit olacak bir şekilde yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 165° fırında kabarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen keki 5 dakika dinlendirerek süre sonunda keki dilimleyerek her yerine kürdan ile delik açalım, üzerine hazırladığımız soğuk sosu gezdirerek döküyoruz. İsteğe göre Hindistan cevizi, fıstık veya farklı bir malzeme ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 02:31:13
Islak Kakaolu Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|