{ "title": "Tarçınlı Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/tarcinli-islak-kek.jpg", "date": "19.01.2024 05:03:35", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Tarçınlı ıslak kek, Tarçın sevenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan bu tatlıyı emin olun sizde beğeneceksiniz. Tarçın mis gibi kokusuyla damakları dolduran tadıyla tarçınlı ıslak kek denemeniz gereken tarifler arasındadır. Hafif besleyici ve sağlıklı bu kek yapımı kolay riski az bir tariftir. Sizinle bu tarçınlı ıslak kek tarifini paylaşalım, sizde sevdiklerinizle paylaşın.

Tarçınlı ıslak kek için gerekli malzemeler
Tarçınlı ıslak kek nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın. İçerisine toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonrasında süt, sıvı yağı ekleyerek karıştırın. İçerisine ceviz tarçın ve kakaoyu da ekleyin ve karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalanın içerisine vanilya kabartma tozu ekleyin. Yeterli miktarda unu koyduktan sonra, burada yeterli miktarda dememizin sebebi bazen ölçülerin birbirini tutmamasındandır. Hemen hemen hepimiz kek yapmışızdır. Kıvam normal kek kıvamında olmalıdır. Bilmeyenler için söyleyelim akışkan ve boza kıvamıdır. Topaklanmadan karışan hamuru yağladığınız kek kalıbının içerisine dökünüz. 180 derece fırında pişinceye kadar bekletin. Pişme aşaması sona eren tarçınlı ıslak kekinizin ıslak olabilmesi için üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Karışımdan ayırdığınız 1 su bardağını kekin üzerine gezdirerek kekin çekmesini sağlayın. Dikkat edin bir kerede boşaltmayın. Dilediğiniz ölçüde dilimlere ayırdığınız kekin üzerine ceviz içi veya tarçın serpiştirerek sunabileceğiniz tarçınlı ıslak kek sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }