{ "title": "Sütlü Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/sutlu-islak-kek.jpg", "date": "21.01.2024 14:18:25", "author": "Ayşenur Akgül", "article": [ { "article": "Sütlü Islak Kek: Sütlü ıslak kek herkesin sevdiği ve yapımı çok kolay olan bir pasta tarifidir. Kek yapıldıktan sonra üzerine sütlü karışım dökülür ve soğutulur. Daha sonra ise servis edilir. Soğuk olarak yenildiği için yaz aylarında çok fazla tüketilir ve serinletici görevi görür.

Sütlü Islak Kek İçin Malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için
Sütlü Islak Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurta ve 10 yemek kaşığı şekeri karıştırın ve bu karışım iyice beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra bu karışımın içerisine su ve yağ ilave edin ve karışımı çırpmaya devam edin. Sonra kuru bir kaba elemiş olduğunuz un, vanilya ve kabartma tozunu da bu karışıma ilave edin sonrasında 1-2 dakika kadar karıştırın ve yağlanmış olan tepsiye dökün. 170 derecede ısıtmış olduğunuz fırında kekinizi pişirin. Kekin şerbeti için şeker, kakao ve sütü karıştırın. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve bir kürdan yardımı ile kekin üzerinde delikler açın. Ardından hazırlamış olduğunuz şerbeti kekin her tarafına gelecek şekilde dökün ve bir kaşık yardımı ile dağıtın. Kek iyice soğuduktan sonra soğuk süt ile hazırlamış olduğunuz krem şantiyide üzerine dökün ve buzdolabında soğumasını bekleyin. En son buzdolabından çıkarın isteğinize göre üzerine ceviz veya fındık serpiştirebilirsiniz. Sütlü ıslak kek hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }