{ "title": "Sade Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/sade-islak-kek.jpg", "date": "19.01.2024 14:44:36", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "Sade ıslak kek, kakao sevmiyorum sade kek tarifi arıyorum diyenler artık durmayın haydi mutfağa. Kek arşivlerinize ekleyeceğiniz bir tarif de bizden olsun. Buda bir başka tarif, çok beğenilen bir lezzet. Gelen misafirlerinize ve beş çaylarında iyi gidecek bir tarife artık başlayalım.

Gerekli Malzemeleri
Sade Islak Kek Nasıl Yapılır?

Şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya kadar çırpınız. Ardından sıvı yağ, vanilya ve su ekleyip karıştırmaya devam ediniz. Bu karışımdan 1.5 su bardağı kadar başka bir kaba ayırınız. Geriye kalan un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip, güzelce çırpmaya devam ediniz. Karışımı tepsiye ya da kek kalıbına döküp 170-175 derece önceden ısıtılmış fırına sürünüz. Yaklaşık yarım saat kadar pişiriniz. Fırından çıkan kekin ilk başta kendi sıcaklığını atmasını bekleyiniz. Bu sırada kekin sosu çekmesi için üzerine çatalla delikler açınız ve daha sonra ayırdığımız 1.5 su bardağı karışımı (Ilık olacak şekilde) dökünüz. Soslama işlemi de tamamlandıktan sonra keki buzdolabına koyup soğumasını bekleyiniz ve kekiniz yenmeye hazır. Ancak şunu da belirtmeliyim ki tarifte su olduğuna şaşırmayınız. Gayet lezzetli bir tat oluyor ve yumurta kokmuyor.
" } ] }