{ "title": "Portakallı Islak Kek Tarifi", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/portakalli-islak-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 23:37:51", "author": "Erduran", "article": [ { "article": "Portakallı Islak Kek Tarifi, kek tarifleri arasında en sık yapılanıdır. Özel günlerde de sıkça tercih edilen bu tarifin yapılışı da kolaydır. Aynı zamanda bu tarifi limon kabuğu ile de yapmak mümkündür. Çocuklar için doyurucu bir atıştırmalıktır. Beslenme çantası hazırlayan anneler için pratik bir kek tarifidir. Diğer kekler gibi bu kekin de derin dondurucuda saklanması mümkündür. Oda sıcaklığında bekleme süresi bir gündür.

Portakallı Islak Kek Malzemeleri
Sosu için malzemeler
Portakallı Islak Kek Nasıl Yapılır?

Kek hamurunu çırpmak için derin bir kap alıyoruz. Çırpma kabının içerisine üç yumurtayı ve bir su bardağı şekeri koyup, mikser ile on dakika boyunca çırpıyoruz. İyice kabarmış olan karışımın içerisine sütü ve sıvı yağı da ilave edip 1 dakika daha çırpıyoruz. Ayrı bir kabın içerisine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eliyoruz. Elemiş olduğumuz karışımı sıvı karışıma ekleyip tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kek hamurunun son işlemi olan portakal kabuklarını rendeleyip hamura ilave ediyoruz.

Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın kabının içerisine kek hamurunu yayıp iyice düzlüyoruz. Kekin daha iyi kabarması için fırın kabının tabanını nazikçe yere vuruyoruz ki, hamurun içerisinde bulunan hava kabarcıkları dışarı çıksın. Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırına keki koyup 40 dakika pişiriyoruz. Eski usul fırına sahip olanlar için küçük bir öneri, kek hamurunuzu ilk önce fırının alt bölümüne sonrasında üst bölümüne koyunuz. Böylece kekiniz çok daha fazla kabaracaktır.

Kekin sosunu yapmak için bir kâsenin içerisine kabuklarını keke rendelediğimiz portakalların suyunu sıkıp koyuyoruz. Portakal suyunun içerisine sıvı yağı ve şekeri de ilave edip bu karışımı yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz. Şekerin eridiğinden emin olduktan sonra pişme işlemi tamamlanmış kekin üzerine döküyoruz. Kek soğuğa yakın bir ısıya ulaştığında keki dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }