{ "title": "Muhallebili Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/muhallebili-islak-kek.JPG", "date": "20.01.2024 08:59:18", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Muhallebili ıslak kek, muhteşem bir kek tarifi ile misafirlerinizi kıskandırmak istiyorsanız bu kek tarifini mutlaka denemelisiniz. Küçük büyük herkesin damak tadına uygun olan muhallebili ıslak özellikle çocukların favorisi olacak. Muhallebiyle buluşan kek adeta bir pasta görünümünde ve tadında olacak. Yapımı, kullanılan malzemeler oldukça basit olmasına rağmen ortaya çıkan sonuç mükemmel olacak. Muhallebili ıslak kek yapılışı nasıl, hangi malzemeler kullanılarak yapılıyor, gelin birlikte hazırlayarak bakalım.

Muhallebili ıslak kek için gerekli malzemeler
Keki ıslatmak için
Krema için
Üzeri için
Muhallebili ıslak kek nasıl yapılır?

Muhallebili ıslak kek için ilk olarak yumurta çukur bir kabın içine kırılır. Üzerine toz şeker eklenip çırpılır. Yumurta ve şeker köpürdükten sonra, un ve kakao elekten geçirilip, yumurtanın üzerine eklenir. Un yavaş yavaş eklenmelidir. Hamurun kıvamı tıpkı boza kıvamı gibi olmalıdır. Boza kıvamına ulaşan hamura kabartma tozu ve vanilya yine elekten geçirilerek eklenir. Yaklaşık tahta kaşık yardımıyla 1 dakika kadar daha çırpılır. Kare tepsinin tabanı yağlanır ve hafif unlanır. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış tepsiye dökülerek eşit şekilde yayılır. Fırın önceden 170 derecede ısıtılır ve kek fırına verilir. Yaklaşık 40 dakika içinde pişen keke, fırın alınmadan önce kürdan testi yapılır. Kürdan keke batırılır, eğer hamur bulaşığı olmazsa kek pişmiş demektir.

Muhallebili ıslak kekin muhallebisini hazırlamak için sos tenceresine süt, un, toz şeker ve vanilya eklenip önce çırpılır. Sonra ocağa alınır ve koyu bir kıvam alana kadar kaynatılır. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak mikserle çırpılır. Yine üzere kabuklanmaması için tahta kaşıkla ara ara karıştırılır. Çukur bir kabın içine kremşanti boşaltılır ve üzerine bir su bardağı süt eklenerek çırpılır. Koyu bir kıvam alan kremşanti pişirilen muhallebinin içine eklenip karıştırılır.

Fırından alınan kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açılır. Üzerine bir su bardağı soğuk süt dökülerek kekin her tarafı eşit şekilde ıslatılır. Islanan kekin üzerine hazırlanan muhallebi dökülüp, spatula yardımıyla düzlenir. Kakaolu bisküviler mutfak robotundan geçirilip un haline getirilir. Ezilen bisküviler muhallebin üzerine eşit şekilde yayılır. Bu aşamada kakaolu bisküvi yerine kakao da kullanılabilir. Kakao bir çay süzgeci yardımıyla kekin üzerine elenir. Hazır hale gelen kek buzdolabına alınarak en az 2 saat dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kare şeklinde dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

" } ] }