{ "title": "Kek Kalıbında Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/kek-kalibinda-islak-kek.jpg", "date": "21.01.2024 05:19:03", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kek kalıbında ıslak kek, ıslak kek sevilen bir tariftir ve birçok şekilde yapılır. Bunlardan biri de kek kalıplarını kullanarak farklı şekillide yapmaktır. Özel günleriniz için kalp şeklinde kalıplar kullanarak yapabileceğiniz gibi porsiyonluk kek kalıplarında da yaparak sunabilirsiniz. Kalıp kullanma şekli tamamen sizin zevkinize göre değişebilir. İstediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. Fakat kalıptan rahat çıkarabilmek adına kalıbın iyice yağlanmış olması gerekir. Aksi halde kalıptan çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Kalıp margarin ile yağlanır ve ardından hafif un serpilir ise çok rahat bir şekilde kalıptan çıkacaktır. Böylelikle görsel açıdan çok şık duracaktır. Aksi halde kalıba yapışır ve rahat çıkmaz ise şekli bozulur ve tadı güzel dahi olsa görüntüsü pek iç açıcı olmaz. Bu neden ile bu püf noktaya dikkat etmek gerekir. Sevdiklerinize sunabileceğiniz bu güzel lezzet çok masraflı da değildir. Evde olan malzemeler ile rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir lezzet olduğundan oldukça da ekonomiktir. Şimdi bu lezzetin yapımına bakalım.

Kek kalıbında ıslak kek yapımı için gerekli malzemeler (Orta boy kek kalıbı için)
Kek kalıbında ıslak kek nasıl yapılır?

Kek kalıbında ıslak kek yaparken yine aynı ıslak kek tarifi uygulanır. Fakat kek kalıbı boyları farklı olduğu için malzeme oranı biraz daha az olur. Aksi halde kek kalıptan taşabilir. Bu nedenle kalıbın boyutuna göre malzemeler ayarlanmalıdır. Orta boy bir kek kalıbına göre bu tarifi uygulayabilirsiniz. Kek yapımı için yumurta ve şekeri iyice mikser ile çırpın. Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ bir çay bardağı süt eklenir ve tekrar çırpılır. Ardından un kakao ve kabartma tozu ile vanilya eklenir malzemeler iyice çırpılır. Kek kalıbı iyice yağlanır ve kak hamurunun yarısı kalıba dökülür. Üzerine dövülmüş ceviz içi serpilir ve tekrar kalan kek hamuru dökülür ve yüz yetmiş derece fırına verilir. Kek kontrol edilerek pişirilir. Kek pişince fırından alınır ve kalıptan çıkarmadan üzeri bir çay bardağı süt ile ıslatılır. Bir süre dinlendirilir ve ardından kalıptan çıkarılır. Ardından dilimlenerek servis edilir. Kek kalıbında ıslak kek hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }