{ "title": "Kalıpta Islak Kek Tarifi", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/kalipta-islak-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 00:13:10", "author": "Gürhan", "article": [ { "article": "
Kalıpta Islak Kek Tarifi, hamur işleri arasında kekin önemli bir yeri vardır. Sıcacık bir fincan çay yudumlanırken hayır denemeyecek leziz tatlardan birisi de ıslak kektir. Bu şahane ıslak kek tarifi kalıp içerisinde kolaylıkla hazırlanabilecek mükemmel ve leziz ıslak kekin tarifi bizden denemesi sizden.

Kalıpta Islak Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Kalıpta Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kalıpta ıslak kek hazırlamaya öncelikle karıştırma kabımıza 1 su bardağı toz şeker ve 2 adet yumurtayı ilave ederek bir mikser yardımıyla mikserin hızlı ayarında 4-5 dakika kadar iyice çırpalım. Ardından çırpılan karışımın üzerine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 2 paket kabartma tozu ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla karışımı çırpalım. Üzerine 1,5 su bardağı elenmiş unu azar azar ilave ederek kek hamurumuzun pürüzsüz ve akışkan bir kıvam almasını sağlayalım. Hazır hale gelen kek hamurunu yağlanmış ve içine hafifçe un serpiştirilmiş kalıbın içine dökelim ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek pişmeye bırakalım. Pişen keki fırından almadan önce kürdan testinden geçirelim ve pişmişse fırından alalım.

Kekimizin sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye 1 su bardağı sütü ekleyerek ocağa koyalım ve üzerine 50 gr bitter çikolatayı parçalara ayırdıktan sonra ilave ederek çikolatanın erimesini sağlayalım. Çikolata eridikten sonra sütü kaynatmaya gerek yok çikolatalı sosu ocaktan alalım. Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptaki keki bir kabın içine ters çevirerek çıkartalım ve üzerine hazırladığımız çikolatalı sosu dökerek kekin sosu çekmesi için bekleterek dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }