{ "title": "Ispanaklı Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/ispanakli-islak-kek.jpg", "date": "18.01.2024 23:03:49", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Ispanaklı ıslak kek, Değişik bir kek denemek istiyorsanız ıspanaklı ıslak kek tam size göre. Çay saatlerinde ya da kahvenin yanında ikram edeceğiniz bu kek damağa hitap ettiği kadar göze de hitap etmektedir. İçerisinde ıspanak olduğunu duyunca çoğu insanda bir ön yargı oluşur. Genelde keklerin içerisinde sebzeye değil meyveye alışık olduğumuz için böyle düşünmeniz normaldir. Ancak ıspanağın keke tattığı tek şey fıstık yeşili rengi ve vitaminidir. Ispanaklı ıslak kek görünüş itibariyle Antep fıstığı kullanılmış gibi gözükür. Bu güzel tarifi öğrenerek mutlaka sizde tarifleriniz arasında yer veriniz. Ispanaklı ıslak kek hafif yapısıyla ve arasındaki krema ile sizi rahatsız etmeyecek bir kektir. Görünüş itibariyle çocuklarınızı kolaylıkla yedirebilir ve sonrasında sevdirebilirsiniz. Ispanaklı ıslak kek yapılışına birlikte geçelim.

Ispanaklı ıslak kek için malzemeleri
Kreması için
Ispanaklı ıslak kek nasıl yapılır?

Kekin yapılışına kremayı hazırlayarak başlayalım. Öncelikle orta boy tencerenin içerisine sütü koyuyoruz. İçerisine unu, şekeri ve yumurta sarısını ekleyerek ocağa alıyoruz. Ocağın üzerine aldığınız tencere içerisindeki kremayı başından ayrılmadan orta ateşte pişiriyoruz. Sürekli olarak karıştırdığınız kremanın topaklaşmamasına akıcı bir kıvama sahip olmasına özen gösterin. Pişen kremayı ocaktan alın içerisine labne peyniri koyup iyice karıştırın ve kenara soğuması için bırakın. Şimdi kekin yapılışına geçelim, öncelikle ıspanağımızın içerisinde toprak kalmayacak şekilde birkaç kez yıkayın. Robotun içerisine bıçak yardımıyla büyük parçalar halinde doğrayın sonrasında robot keki püre haline getirene kadar çalıştırın. Eğer ıspanağı püre haline gelirken sulanmadı ise bir çay bardağı su koyup tekrar robotu çalıştır.

Bir kabın içerisine yumurtayı kırın içerisine toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın. İçerisine hazırladığınız ıspanak püresini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Devamında toz fındık ve sodayı ekleyerek karıştırın. Ispanaklı ıslak kekin içerisine vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kek kıvamını alıncaya kadar karıştırın son olarak üzerine limonun kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyip içerisine ekleyin. İyice karıştırdığınız ıspanaklı ıslak kek harcını her tarafını yağladığınız pişirme kabının içerisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika pişirin. Bu sürenin fırından fırına değişkenlik göstereceğini göz önünde bulundurarak kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Fırından çıkarttığınız keki soğuduktan sonra üzerine gazozu gezdirerek ıslatın. Kekin ara ara kuru kalmaması için kürdan ile keke delikler açın. Soğuyan kremayı kekin üzerine iyice sürün son olarak yeşil fıstık tozu ile süsleyin. Tatlınızı dilimleyerek soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }