{ "title": "Islak Sünger Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/islak-sunger-kek.jpg", "date": "21.01.2024 04:47:01", "author": "Tuğba Özşimşek", "article": [ { "article": "
Islak Sünger Kek, Sizin ve ailenizin favori tatlısı haline gelecek bir tarif. Yumuşak ve süngerimsi bir kek. Tadına doyulmaz bir sos ile buluştuğunda gerçekten leziz bir tat ortaya çıkıyor. Malzemenin çokluğu gözünüzü korkutabilir ama ne yapsam dediğinizde ilk aklınıza gelen ve uğraştırmayan bir tatlı.

Islak Sünger Kek Malzemeleri
Islak Sünger Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpıyoruz. Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Son olarak sütü de çırptıktan sonra kare bir borcama döküp 180 derece fırında kekimizi pişiriyoruz. Bıçak ya da kürdan yardımı ile kekin pişip pişmediğini anladıktan sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Kek ılımaya yakın 1.5 bardak sütü eşit miktarda üzerine dökelim. Kekimiz soğuduktan sonra hazırladığımız kremşantiyi üzerine yayalım. Buzdolabında 4 saat kadar bekletelim. Hazır çikolata sosu kullanmak istemezseniz nefis bir sos tarifini denemenizi tavsiye ederim.

Çikolata Sosu
Küçük bir kapta su ile nişastayı ve kakaoyu eritelim. Süt ile şekeri de kaynatalım. Kaynamış sütün içerisine erittiğimiz nişasta ve kakaoyu katalım. Altını kapattıktan sonra çikolatayı küçük parçalar halinde içine katın. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra dilerseniz kremşantili kekin üzerini kaplayacak şekilde, dilerseniz de dilimledikten sonra üzerine pay edebilirsiniz.
" } ] }