{ "title": "Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/islak-kek(1).jpg", "date": "21.01.2024 14:30:40", "author": "Yörük", "article": [ { "article": "
Islak kek, pişirilecek kek ve onun üzerine dökülen çikolata sosundan oluşur. Üzerine dökülen soslar çeşitli şekillerde olabilir. Fakat çoğunlukla çikolata sosu tercih edilmektedir. Kek türleri arasında, ıslak kek farklı bir yere sahiptir. Hepinizin kolaylıkla pişirebileceğiniz kekin en önemli unsuru, kekin istenilen kıvamda olmasıdır. Keki güzel bir şekilde hazırlarsanız, ortaya nefis bir lezzet çıkacaktır. Kekimizin yapımına geçmeden önce, güzel bir ıslak kek hazırlamanız için size bazı püf noktaları vermek isteriz.

Islak kek yapımında püf noktaları nedir?
Islak kekin pişme süresi ne kadardır?

Kekin pişme süresi ortalama olarak kırk dakika kadardır. Bu süre fırınınızın özelliklerine göre küçük farklılıklar gösterebilir. Kekinizin tam olarak piştiğini anlamak için, bir kürdanı ya da bir bıçağı keke batırabilirsiniz. Batırdığınız kürdan da ya da bıçakta kek kalıntıları kalmamışsa, kekin piştiğini kesin olarak anlayabilirsiniz. Artık kekimizin hazırlığına başlayabiliriz.

Islak kek tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir?

Kek malzemeleri
Sos malzemeleri
Islak kek nasıl yapılır?

Islak kekimizi kakaolu olarak hazırlamayı tercih ettik. Kakaolu olan ıslak kek daha fazla tercih edilmektedir. Kek malzemelerini bir araya topladıktan sonra, önce dediğimiz gibi yumurtalarımızı köpürene kadar çırpalım Daha sonra toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim. Malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Margarini hafifçe eriterek, sütle birlikte karıştırdığımız kaba ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri hep birlikte karıştırmaya devam ediyoruz. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu başka bir yerde karıştırın. Bu karışımı diğerlerinin içine katarak, hep birlikte tekrar karıştırın. Kek malzememizin hazırlığı bittikten sonra, yağlanmış olan kek kalıbına dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırına, kek kalıbını bekletmeden atalım. Kekimiz pişerken biz de sosunu hazırlamaya başlayalım. Yumurta sarılarını, unu, kakaoyu ve toz şekeri iyice karıştırın. Suyu yavaş bir şekilde ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Malzemeyi ocağın üzerinde kıvamını bulana kadar pişirin. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarın. Sosu biraz ılınınca kekin üzerine dökebilirsiniz. Kekiniz iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek, servise hazır hale getirmelisiniz. Artık sevdiklerinize hazırladığınız ıslak keki ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }