{ "title": "Islak Kek Yapılışı", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/islak-kek-yapilisi.jpg", "date": "20.01.2024 16:19:49", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Islak kek nasıl yapılır?

Islak kek sevilen ve bir o kadar sık yapılan kek tariflerinden biridir. Bol çikolatalı olan bir kek tarifidir. Çikolata tadı oldukça yoğun bir şekilde gelir. Bol soslu ve çikolatalı olan bu tarifi sevdikleriniz için sık sık yapabilir ve ikramda bulunabilirsiniz. Özel günleriniz de gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir kek tarifidir. Sade çikolatalı cevizli fındıklı gibi çeşitlerini yaparak ayrı bir lezzet de katabilirsiniz. Yapımı kolay ve zevkli olan bu tarifi evinizde sizlerde rahatlıkla yapabilirsiniz. Çok beceri gerektiren bir tarif değildir. Tarife yazanları kolaylıkla uygulayabilir ve güzel lezzetler yapabilirsiniz. Yanında kahve veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.

Islak kek yapılışı için gerekli malzemeler
Islak kek yapılışı, 

Islak kekin yapımı için ilk olarak yumurtalar derin bir kaba kırılır ve üzerine bir buçuk su bardağı şeker eklenir. Bu karışım mikser yardımı ile iyice çırpılır. Köpürünceye kadar çırpılan bu karışıma süt ve kakao eklenir. Tekrar çırpılır ve iyice karışınca bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışım üzerine sıvıyağ vanilya kabartma tozu ve un sırası ile eklenir. Ekleme yapılırken bir yandan da çırpılmaya devam edilir. Kek hamuru iyice çırpılınca borcam yağlanır ve kek hamuru borcama yayılır. Borcam yerine kek kalıbı da kullanılabilir. 170 derece ısıtılmış fırına kek verilir ve kontrol edilerek pişirilir. Kek fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçer ise daha önceden ayırdığımız sos üzerine dökülür. Ardından bir çay bardağı kadar dövülmüş iç cevizle kekin üzeri süslenir ve kek dilimlenir. 2-3 saat kadar dinlendirildikten sonra servis edilebilir. Herkesin severek ve beğenerek tüketeceğinden emin olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }