{ "title": "Islak Kek Oktay Usta", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/islak-kek-oktay-usta.gif", "date": "21.01.2024 09:29:48", "author": "Dersu", "article": [ { "article": "Islak kek Oktay ustanın tarifleri arasında en fazla beğenilen kek tariflerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Burada verilecek olan tarif ıslak kek tarifleri içinde kolayca yapılabilen bir tariftir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz kadar güzel bir görünüme sahiptir ayrıca kısa sürede hazırlanabilmesi de tarifin ilgi çekici taraflarından biridir. Damak tadına önem verenlerin ilgisini çekecek olan tarifi vermeye başlamadan önce şunu belirtelim, tarifi oldukça anlaşılır bir şekilde vermeye çalışacağız.

Islak kek oktay ustanın tarifi için gereken malzemeler
Islak kek oktay ustanın tarifi için gerekli malzemeleri yukarıda saydık. Şimdi verilen malzemeleri kullanarak ıslak kekin yapımına başlayabiliriz.

Islak kekin nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisinde yumurtaları kırarak içlerini toz şeker ile karıştırın. Karışım beyaz renkli hale gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Şeker ve yumurta karışımı beyazlaştıktan sonra içine süt, yağ, vanilya ve kakaoyu katın iyice karıştırın ve karıştırma bittikten sonra karışımdan 1,5 su bardağı kadar ayırın. Islak kekin üzeri için ayrıldığını belirtelim. Karışımdan ayırdığımız miktardan geride kalana unu, kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu damlatalım. Üzerine ekleme yapılan malzeme karışımını iyice karıştırın. Bu arada bir yandan karışım hazırlanırken diğer taraftan fırını ısınması için çalıştıralım çünkü ıslak kekin karışımını önceden ısıtılmış fırında bekleteceğiz. Islak kek için hazırlanan karışımı önceden ısıttığımız fırına koymadan önce karışımı kek kalıbına dökün. 180 derecelik fırında ıslak kek için 20 dakikalık bir pişirme süresi yeterlidir. Pişen ıslak keki fırından aldıktan sonra istenirse bir kürdan kullanılarak kekin bazı yerlerinde küçük delikler açılır sonra bir kenarda ayırılan ıslak kekin üzerine dökülecek karışım kek sıcak iken üzerine dökülerek ıslak kekin son halini alması sağlanır. Kek soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis için hazırlanır. Artık ıslak keki dilimleyerek ikram edebilirsiniz. Arzu edilirse eğer Hindistan cevizi kullanılmayabilir zaten Hindistan cevizinin kullanılması pişen ve servis edilen keke güzel bir görüntü verebilmektir. Unutmadan şunu belirtelim kürdan kullanarak kekin üzerinde açılan delikler kek piştikten sonra üzerine dökülecek sıvı karışımının iyice emilmesini sağlamaktır.
" } ] }