Islak kek malzemeleri; sade kek veya akla gelebilecek binbir çeşit kek tarifindekilerden hiçbir farkı olmayan; her yerde bulunabilecek cinsten klasik malzemelerdir. Buna rağmen üzerindeki kakao sosu, Hindistancevizi, vs. Kuruyemiş aromaları sayesinde sade kek tarifine göre verilen emeğin karşılığı çok daha iyi alınmaktadır. Islak kek malzemelerinin kolay bulunur olması ve tarifin basitliği sebebiyle bu kek ev hanımlarının çayın yanında vazgeçilmez ikramlarından birine dönüşmüştür. İlk defa denemek isteyenler için adım adım ıslak kek hazırlanışı ve gerekli ıslak kek malzemeleri aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.
Islak kek malzemeleri (3-5 kişilik)
3 su bardağı un
4 adet yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
3 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı şeker
Islak kek tarifi nasıl yapılır?
Islak kek malzemeleri temin edildikten sonra tarife başlanabilir. Her tarifte olduğu gibi burada da ıslak kek malzemeleri uygun bir şekilde karıştırılıp kalıba dökülecek; sonunda pişirilerek istenen tat elde edilecektir.
Tarife başlamadan önce çırpmak için bir kap ve bir fırın tepsisi ayarlamak faydalı olacaktır.
Islak kek malzemeleri hazır edildikten sonra tarifin ilk adımı uygulanır. Öncesinde çırpmak için ayarlanan kaba 2 su bardağı toz şeker dökülür ve ardından 4 adet yumurta kırılarak karıştırma işlemine başlanır. Burada çırpı veya mikser kullanılması çok daha iyi olur.
Yumurta-şeker karışımı beyazlaşıp köpürdükten sonra sırası fark etmeksizin 2 yemek kaşığı kakao, 3 çay bardağı süt, sıvı yağ ve vanilya da eklenir ve çırpma işlemine tüm ıslak kek malzemeleri homojen oluncaya kadar devam edilir.
Görüldüğü gibi tüm ıslak kek malzemeleri kullanılmıştır. Bu yüzden; ıslak kek sosu da elde edilen karışımdan yapılacaktır. 3 çay bardağı kadarı ayrıldıktan sonra ilk adımlarda elde edilen karışım; öncesinde yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzeri düzleştirilir ve fırına verilir.
Islak kek malzemeleri fırında 20 dakika kadar piştikten sonra dışarı çıkarılır ve en başta ayrılan 3 çay bardağı karışım üzerinde gezdirilir. Kısa bir süre daha pişirilir.
Çıkarıldıktan sonra üzeri yukarıda yazan ıslak kek malzemeleri dışında herhangi bir sos ile rahatlıkla süslenebilir. Ev hanımları genellikle Hindistan cevizi kullanır.
Tüm ıslak kek malzemeleri kullanılmış ve gereken işlemlerden geçirilmiştir. Son olarak kek dilimlenir ve tabaklara konarak servisi yapılır.