{ "title": "Islak Kek Browni Tarifi", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/islak-kek-browni-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 15:16:24", "author": "Nuriye", "article": [ { "article": "
Islak Kek Browni Tarifi, yumuşacık harika bir kekin üzerine leziz sos eşliğinde damakları şenlendirecek ıslak kek browni tarifi ile misafirlerinizi gönül rahatlığı ile ağırlayabilirsiniz. Bir fincan sıcak çay eşliğinde misafirlerinizin yanı sıra kendinizi de şımartmaya ne dersiniz.

Islak Kek Browni Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Islak Kek Browni Tarifi Sosu için
Islak Kek Browni Tarifi Nasıl Yapılır?

Islak kek browni hazırlamaya öncelikle ıslak kekimizin sosunu hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 2 su bardağı soğuk süt, yarım su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak sosun kıvam alarak koyulaşmasını sağlayalım. Ardından kıvam alan sosun içine 100 gr parçalanmış bitter çikolatayı ilave ederek sosumuzu pişirmeye devam edelim. Koyulaşarak kıvam alan sosumuzu ocaktan alarak soğumaya bırakalım ve sos soğurken üzerinin kaymaklanmaması için ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyelim.

Daha sonra kek hamurumuzu hazırlamak için karıştırma kabımıza 3 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları kıralım ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek yumurta ve şeker kar haline gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpalım. Kar haline gelen karışımın üzerine 1 çorba kaşığı kakao, 3 çorba kaşığı toz fındık,1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek karışımı iyice karıştıralım. Ardından karışımın üzerine tepeleme 5 çorba kaşığı elenmiş un ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla karışımı kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpalım. Hazır hale gelen kek hamurumuzu yağlanmış kek kalıbımıza dökerek yayalım. Ardından fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak kekimizi fırına verelim. Fırınımızın kapağını açmadan kontrol ederek kek kabardıktan sonra fırınımızın derecesini 165 dereceye indirerek kekin ağır ağır pişmesini sağlayalım. Isısı düşürülen fırında kek ağır ağır pişirirken kekin içine çekerek pişmesini sağlamış olacağız.

Daha sonra içini çekerek pişen keki fırından çıkartarak soğumaya bırakalım. Ardından ilk sıcaklığı çıkan keki dikkatli bir şekilde kalıptan çıkartalım. Önceden hazırlayarak soğumaya bıraktığımız sosu karıştırarak yarısını kek kalıbına boşaltarak kalıptan çıkardığımız keki tekrar kalıbın içine yerleştirelim. Kek kalıbına yerleştirdiğimiz kekin üzerine de kalan sosu gezdirerek dökelim. Bu şekilde alttan üsten kek sosu daha iyi ve kolay çekmesini sağlamış olacağız. Kek sosunu tamamen çekene kadar bekledikten sonra kekimizi düz bir servis tabağına ters çevirerek düzgün bir şekilde çıkartalım. Hazır hale gelen ıslak kekimizi dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }