{ "title": "Islak Çaylı Kek Tarifi", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/islak-cayli-kek-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 16:32:52", "author": "Nüve", "article": [ { "article": "
Islak çaylı kek, yumuşak oluşunun yanında, damakta bıraktığı enfes lezzet ile pek çok kişinin favorisi olmayı başarmış bir kek tarifidir. Özellikle yanında bir bardak meşrubat ile günü hoş edecek ıslak çaylı kek tarifini öğle, ikindi veya akşam çay saatlerinde hazırlayıp sevdikleriniz ile tüketebilir ve eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Islak Çaylı Kek Tarifi Mazlemeler
Üzeri için
Islak Çaylı Kek Nasıl Yapılır?

Kekimizin yapımına başlarken öncelikle unlu malzemeleri kakao hariç derin bir kabın içerisine eleyerek alalım ve daha sonra sıvı malzemelerin içerisine eklemek için bir kenarda bekletelim. Bu arada süt ile toz şekerini uygun büyüklükte bir karıştırma kabının içerisine alalım ve mikser vasıtasıyla iyice çırpalım. Ardından karışımın içerisine kakao ile çayı ekleyelim ve mikserin kısa devrinde çırpma işlemini sürdürelim. Hazır hale getirdiğimiz bu karışımdan bir su bardağı kadar ayıralım ve bir kenarda bekletelim. Daha sonra sıvı karışımın içerisine ayrı bir kabın içerisinde çırptığımız yumurtaları ekleyelim ve ardından yavaş, yavaş unlu malzemeden ekleyip çırpma işlemini sürdürelim. Bütün malzemeler karıştırma kabının içerisinde buluştuktan sonra fırının ayarını 180 dereceye ayarlayalım ve fırının içerisinin ısınmasını sağlayalım. Kare bir fırın tepsisi alalım ve içerisini yağlayıp kek hamurunu boca edelim. Isınmış fırına tepsiyi gönderelim ve 20-25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Yeterli sürede pişmiş olan keki fırından alalım ve kareler kesip önceden ayırdığımız sosu üzerine dökelim. Sıcak kekin üzerine döktüğümüz soğuk sos kendini çekene dek bekletelim ve ardından Hindistan cevizi ile süsleyip sunum tabaklarına alalım ve ıslak çaylı kek dilimlerinden sevdiklerimize servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }