{ "title": "Havuçlu Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/havuclu-islak-kek.jpg", "date": "19.01.2024 11:54:00", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Havuçlu ıslak kek; bu keki sevmeyen, bilmeyen yoktur herhalde. Keki farklı şekillerde, değişik malzemeler ekleyerek yapanlar için tarif defterlerinde yerini alması gereken bir tariftir. Özellikle benim çocuğum gibi sizin de havuç sevmeyen ama her gün kek olsa yiyen bir oğlunuz varsa mutlaka bu keki denemelisiniz. İçerisine katılan malzemeler dolayısıyla hem lezzetli hem de gayet sağlıklı bir atıştırmalıktır

Havuçlu ıslak kek için gerekli malzemeler
Krema için
Havuçlu ıslak kekin nasıl yapılır?

Öncelikle fırınımızı 175-180 derece arası açıyoruz ki biz kekimizi hazırlarken bir kenardan ısınsın. Bir kâseye kuru üzüm, fındık, ceviz, muskat, Hindistan cevizi, tarçın ve havucu ayırıyoruz. Öncelikle kekimizin hamurunu hazırlayıp, daha sonra bu malzemeleri ekleyerek gayet sağlıklı bir kek elde ediyoruz. Derin bir kâsede unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırarak hazır bir halde bekletiyoruz. Karıştırma kabımıza yumurtaları kırıp güzelce çırpıyoruz. Daha sonra üzerine şekeri ilave edip köpürüp beyaz renk olana kadar tekrardan iyice bir çırpıyoruz. Yağını ve sütünü de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işlemini bitirdikten sonra kenara ayırdığımız unlu karışımımızı ekleyip, bir tahta kaşık yardımıyla homojen bir kıvam elde ediyoruz. Karışımın üzerine kenara ayırdığımız havucu ve vanilyayı ilave edip tahta kaşık yardımıyla diğer malzemelere yediriyoruz. Daha sonra sırasıyla kenara ayırdığımız diğer malzemeleri de ilave edip güzelce karıştırdıktan sonra yağlanmış olan kelepçeli kalıbımıza karışımı döküyoruz ve ısınmış olan fırımızda 35-45 dakika pişmesini bekliyoruz.

Kremasını hazırlamak için; ocaktaki tenceremize tereyağı ve vanilya haricindeki tüm malzemeyi döküyoruz. Topaklanma olmaması için sürekli çırparak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra vanilyayı da tenceredeki karışıma ekleyip, biraz daha ocakta tutup kremamızı ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız karışımın içerisine tereyağını ekleyip eriyene kadar çırpıyoruz. Kremayı kek pişene kadar ara sıra karıştıralim ki üzeri tabaka bağlamasın.

Fırındaki kekimizi kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra piştiyse çıkarıp 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bıçağın arka tarafıyla kabın ve kekin birleştiği yerden geçiyoruz ki kekimizi kalıptan daha kolay çıkartabilelim. Keki kalıptan çıkardıktan sonra isteğimize göre, ikiye-üçe bölüyoruz. Kabın içerisine bir kek, bir krema sürerek, en üstte kremayı bırakıp işlemi sonlandırıyoruz. Üzerine isteğinize bağlı çikolata parçaları veya sosu gezdirebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık 3 saat beklettikten sonra servise hazır hale gelmiş demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }