{ "title": "Haşhaşlı Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/hashasli-islak-kek(2).jpg", "date": "21.01.2024 05:03:49", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Haşhaşlı ıslak kek, günümüzde evlerde yapılarak tüketilen kek türlerinden birçoğunun arasından en çok tüketilen kek türüdür. Özellikle ıslak olması bu keki diğer birçok kekten ayrı tutmaktadır. Haşhaşlı ıslak kek oldukça lezzetli fakat bir o kadar da şekerlidir. Bu nedenle aşırı şekerli besinleri tüketemeyen insanlar için son derece olumsuz bir özellik göstermektedir. Haşhaşlı ıslak kekin yapılışı, diğer keklere göre biraz daha zordur. Çünkü bu kekin ıslaklık derecesini ayarlayamadığınız zaman bazen ıslaklık özelliğine uygun olmadığı gibi bazen de çok ıslak olarak dağılmaya neden olmaktadır. Bunun için birazdan vereceğimiz tarife biraz daha dikkat ederek malzemeleri iyi bir şekilde ayarlamanız gerekir. Birçok kekte olduğu gibi haşhaşlı ıslak kek içinde biraz malzeme çeşitliliği vardır. Bunun için bu kekin yapılışına geçmeden önce kesinlikle malzemelerinizi tam olarak ayarlayın ve daha sonra yapılış aşamasına geçin.

Haşhaşlı ıslak kek için gerekli malzemeler
Şerbetti için gerekli olan malzemeler
Üzeri için
Haşhaşlı ıslak kek nasıl yapılır?

Öncelikle haşhaşlı ıslak keki yapabileceğiniz bir kap bulmanız gerekmektedir. Bu kabı elde ettikten sonra kap içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. Bu iki malzeme tam olarak karışana kadar çırpma işlemine devam edin. Bu işlem sonrasında malzemeleri tek tek ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Bu malzemeleri eklerken ne kadar çırparsanız malzemeler o kadar iyi karışacaktır.

Yukarıdaki işlem sonrasında iyice harman olan karışımı büyük bir bor cam içerisine dökelim. Bu işlem sonrasında fırını ısınması için 180 dereceye ayarlayın. Bu ayarı yaparak fırının ısınmasını sağlayın. Fırın tam olarak ayarlandıktan sonra 35 dakika kadar keki pişirin. Daha sonra şerbeti için bahsettiğimiz malzemeleri ayrı bir tencere içerisinde kaynatın. Kaynatma işlemi sonrasında bu şerbeti belli bir süre ılımaya bırakın. Son işlem olarak üzerinde kullanılacak olan krem şantiyi hazırlayın. Süt ile krem şanti paketini bol bol karıştırarak köpürtün. Daha sonra fırından çıkan keki ılıtarak şerbetini üzerine dökün. Şerbeti tam olarak çekmesi için birkaç delik açarak kekin havalanmasını sağlayabilirsiniz. Haşhaşlı ıslak kek yapılışı sonrasında kekiniz şerbetini çektikten sonra krem şantiyide dökerek üzerine sürün. Bu şekilde kekinizi dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }