{ "title": "Elmalı Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/elmali-islak-kek.jpg", "date": "19.01.2024 13:14:06", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Elmalı ıslak kek, oldukça lezzetli, özellikle kadınlar için bir o kadar da tehlikeli bir kek tarifi olan elmalı ıslak kek, bir defada 2-3 dilim yenebilecek özelliktedir. Bu nedenle de kadınlara kalori olarak geri dönüş yapabilir. Ancak içerisinde kullanılan yağ miktarı az olduğundan ve tarçın kullanıldığından kalori fazlalığı biraz olsun kapatılabilir. Tarçın zaten faydalarını bilmeyen yoktur. Zayıflamak içinde sıkça tercih edilen bir baharat türü olan tarçın, mide rahatsızlıkları başta olmak üzere, şeker, kalp, damar, karın ağrısı, soğuk algınlığı gibi pek çok rahatsızlığa şifa olur. Aynı zamanda cinsel isteği arttırıcı etkisi bulunmaktadır.

Elmalı ıslak kek için kek kalıbı değil normal fırın tepsisi kullanılmalıdır. Fırın tepsisinde yapıldığında hem daha ıslak hem de daha puf puf bir kek elde edilebilir. Kek kalıbı kullanıldığında ise istenilen ıslaklık elde edilmeyebilir. Kek hamuru belki de kek tarifleri arasında en katı yapılan hamurlardandır. Kek ölçüler doğrultusunda yapıldığında oldukça katı olması gerekiyor. Bu kekin yolunda gittiğinin bir göstergesidir. İçerisinde kullanılan karbonat keke acımsı bir tat eklemez. Kekte kullanılan elma karbonatın acı tadını alır. Ancak kullanılan elmanın ekşi olma gerekir. Eğer ekşi elma temin edilememişse malzemelere 1 yemek kaşığı kadar limon suyu eklenerek istenilen ekşilik elde edilebilir.

Elmalı ıslak kek için gerekli malzemeler
Elmalı ıslak kek nasıl yapılır?

Elmalı ıslak kek için ilk olarak yeşil kabuklu elmaların kabuğu soyulur ve zar şeklinde ufak ufak doğranır. Çukur bir kabın içine alınarak üzerine limon suyu eklenip karıştırılır. Başka bir kabın içine yumurtalar kırılır ve toz şeker eklenerek, köpük, köpük olana kadar karıştırılır. Ardından üzerine sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Yavaş yavaş un eklenir, bir yandan da karıştırılmaya devam edilir. Beraberinde tarçın, karbonat eklenir. İyice karıştıktan sonra doğranan elmalar ilave edilerek en az 10-15 dakika tahta kaşık yardımıyla harmanlanır. Son olarak çekilmiş ceviz içi ilavesi yapılıp, tekrar tahta kaşıkla cevizler karışana kadar harmanlanır. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek hazırlanan kek hamuru fırın kabına dökülür. Burada fırın kabının çok büyük olmaması gerekir. Fırın önceden 170 derecede ısıtılır ve ısınmış fırına verilir. Elmalı ıslak kekin pişip pişmediği bir kürdan yardımıyla test edilerek fırından alınır. İlk sıcaklığını attıktan sonra istenilen şekilde dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }