{ "title": "Dankek Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/dankek-islak-kek.jpg", "date": "19.01.2024 14:28:27", "author": "Hoşeda", "article": [ { "article": "Dankek Islak Kek, Çat kapı gelen misafirleriniz için çarçabuk hazırlanıp sıcak bir bardak çay eşliğinde misafir ağırlanabilecek nitelikte olan mükemmel bir kek olan dankek ıslak kek şahane ve leziz tadı ile damaklarınızı şenlendirme aday bir kek türüdür.

Dankek Islak Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Dankek Islak Kek Nasıl Yapılır?

Dan kek ıslak kek yapımına ilk olarak karıştırma kabımıza 3 adet yumurtayı kırarak başlayalım. Ardından yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla önce düşük ayarda sonrasında ise mikserin yüksek ayarında 5 dakika kadar şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. İyice çırpılan karışımın üzerine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ilave ederek karışımı tekrar çırpalım. Ardından üzerine 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekledikten karışımı tekrar karıştıralım ve üzerine 7-8 yemek kaşığı elenmiş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Bu arada unu kek hamurunun kıvamına ve akışkanlığına göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
İyice çırpılarak pürüzsüz bir kıvam alan kek hamurumuzu yağlanmış kelepçeli bir kalıbın içine dökelim. Fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak kalıbı fırına verelim ve yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar kek kabarıp kızarana kadar pişirelim. Pişen keki fırından almadan önce kürdan testinden geçirelim ve kekimiz piştiyse fırından alım ve ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyelim. Daha sonra kekin üzerine 1 su bardağı sütün içine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra gezdirerek dökelim. Kek soğuyup şekerli sütü çektikten sonra kelepçeyi açarak keki kalıptan alarak buzdolabında en az 3-4 saat kadar beklettikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirdikten sonra dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

" } ] }