{ "title": "Çikolatalı Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/cikolatali-islak-kek.jpg", "date": "19.01.2024 11:22:32", "author": "Akşın", "article": [ { "article": "
Çikolatalı Islak Kek, sevdiklerinize veya kendinize tatlı bir şölen yaratmak istediğiniz de yapabileceğiniz özel bir tariftir. Yapılışı biraz zor olsa da lezzeti de bir o kadar harikadır. Kadınlar arası yapılan günlerde, misafirleriniz geldiğinde veya canınız çikolatalı tatlılar çektiyse bu tarifi hazırlayıp güzel ve ttalı bir gün geçirebilirsiniz.

Çikolatalı Islak Kek İçin Gerekli Malzemeleri

Keki için
Sosu için
Çikolata Sosu için
Çikolatalı Islak Kek Nasıl Yapılır?

Çikolatalı ıslak kek yapımına kekimizi hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında bekletilmiş 4 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ederek mikserin yüksek ayarıyla çırparak şeker ve yumurtaları kar haline getirelim. Ardından kar haline gelen karışımın üzerine 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı nişasta, 4 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyelim. Daha sonra karışımı tahta kaşık yardımıyla bir iki çevirdikten sonra üzerine elenmiş unu azar azar ilave ederek karışım pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar karıştıralım. Hazır hale gelen kek hamurumuzu yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek pişmeye bırakalım.

Kekimiz pişerken bizde çikolata sosunun yapımına geçelim. Ufak bir tencereye 2 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çorba kaşığı tepeleme un, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ilave ederek karışımı ocağa alalım ve sürekli karıştırarak sosumuz kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.

Sosumuzu ocaktan almadan 5 dakika kadar önce bir paket bitter çikolatayı parçalara ayırarak sosun içine ekleyelim ve çikolata eridikten sonra sosumuzu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra kekimizin diğer ıslatma sosunu hazırlamak için ayrı bir küçük tencereye 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı eklenerek eritilir ve üzerine 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı kakao, yarım su bardağı toz şeker ekledikten sonra topaklanmaması için sürekli karıştırarak sosumuzun pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. İyice ısınan sosu kaynatmadan ocaktan alalım.

Ardından pişen keki fırından alarak 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için beklettikten sonra üzerine kaynatmadan hazırladığımız sosu gezdirerek dökelim ve üzerine sos dökülmüş keki buzdolabına alarak en az 3-4 saat kadar bekletelim. Bu sürenin sonunda keki dolaptan çıkartarak üzerine hazırlayarak soğumaya bıraktığımız çikolatalı sosu döktükten sonra dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }