{ "title": "Cevizli Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/cevizli-islak-kek.jpg", "date": "19.01.2024 15:30:14", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Cevizli ıslak kek, kek repertuvarınıza ekleyebileceğiniz muhteşem lezzetlerden biridir. Üzeri için hazırladığınız muhteşem sos ile ayrı bir tat kazanan bu lezzet, arkadaşlarınız tarafından da çok sevilecektir. Eğer ben kakaolu kek sevmem diyen arkadaşlarınız var ise cidden çok şey kaçıracakları. Tam tersi fikirde olanlar için ise bir tepsi daha yapmanız gerekebilir. Yapımı çok basit olan cevizli ıslak kek tarifine malzemelerden başlayalım.

Cevizli ıslak kek için Malzemeleri
Cevizli ıslak kek Nasıl Yapılır?

İlk etapta iç kısmı yuvarlar olan bir çırpma kabı seçiyoruz. Kabın içerisine yumurtaları ve şekeri ilave ediyoruz. Bu aşama elle çırpmak biraz zor olacağı için daha doğrusu zaman kaybettireceği için mikser ile çırpıyoruz. Şekerin ve yumurtaların iyice birbirine özdeşleşmesi gerekiyor. Tatlı yapmanın kimyası sıcak yemeklerden biraz daha hassastır. Karışımdan emin olduktan sonra süt ve sıvı yağı da ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Akabinde kakaoyu da ilave ediyoruz. Hepsi birleştikten sonra karışımdan 1 su bardağından biraz fazla kenara alıyoruz. İlerleyen aşamalarda cevizli ıslak kek için lazım olacak bize. Kalan malzemeye vanilya, kabartma tozu ve un ilave ederek tekrar iyice karışmasını sağlıyoruz. Yalnız bu aşamada unu azar azar ekliyoruz. Kıvamının boza kıvamına yakın olmasını istiyoruz. Bu işlemde bittiğine göre kendimize kek pişirmek için bir kabı ayarlayalım. İsterseniz normal bir kek kalıbı isterseniz bor cam kullanabilirsiniz. Bor cam içerisinde daha kare şeklinde kesebilirsiniz. Kek kalıbında standart kek boyutlarında olur. Ben borcam tercih ediyorum. Kare kare kestiğim zaman süslemesi daha güzel oluyor. Kabımıza karar verdikten sonra içerisini yağlıyoruz ve malzememizi boşaltıyoruz.

Önceden ısıttığımız 165 derecelik fırına koyuyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz. Kekin piştiğine bakmak kürdan batırarak kontrol ediyoruz. Kürdan üzerinde hamur yok ise olmuştur. Bu arada ayırdığımız kek içini tencereye alıyoruz. Üzerine yarım su bardağı sütü koyuyoruz. Bu şekilde kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Sosu kenara alıp soğumaya bırakıyoruz. Sosumuz soğurken bizde kekimizi fırından çıkarıyoruz. 10 dk kadar dinlendirdikten sonra dilimlere ayırabiliriz. Üzerine hazırladığımız sosu ilave ediyoruz. 1 -1.5 saat kadar dinlendikten sonra servis edebiliriz. Servis ederken üzerlerine 2-3 adet ceviz parçası koyuyoruz. Dilerseniz yanına bir top vanilyalı dondurma ilave ederek sunumu güçlendirebilirsiniz. Cevizli ıslak kek tarifimiz bu kadar. Şimdiden başarılar ve afiyet olsun.
" } ] }