{ "title": "Bol Soslu Islak Kek", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/bol-soslu-islak-kek.JPG", "date": "20.01.2024 09:38:17", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Bol soslu ıslak kek; bu şekilde sosu bol olan keklerdeki en önemli farklılık sosunun içerisinde çiğ yumurta bulunmamasıdır. Genellikle bütün kek çeşitlerinde ve soslarında çiğ yumurta bulunur. Ayrıca normalde yaptığınız sosun miktarını çoğaltarak ve de içerisine çiğ yumurta katmayarak daha farklı lezzette bir ıslak kek elde etmiş olursunuz. Üzerine ayrıca sos hazırlanması gereken bol soslu ıslak kekimizin tarifini vermeden önce sizler ile paylaşmak istediğim bir şey var. Özellikle çocukların severek tükettiği düşünülen kek çeşitleri aslında tüm yaş grubunda insanların zevkle yediği bir tatlı besin türüdür. O yüzdende bu kadar sık tüketilen bir tatlı besinin dışarıdan almaktansa evlerinizde yapmanız hem hijyen açısından hem sağlık açısından hem de lezzet açısından çok önemlidir.

Bol soslu ıslak kekin malzemeleri
Ayrıca sosu için
Bol soslu ıslak kekin nasıl yapılır?

Her kek yapılışında olduğu gibi öncelikle yumurta ve şeker derin bir kâse içerisinde özleşip açık sarı bir renk alıncaya kadar bir robot yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra içerisine önce yağ sonra süt olacak şekilde ilaveler yapılarak tekrar robot ile çırpıldıktan sonra içerisine toz halinde olan malzemelerimizden un, kabartma tozu, kakao vanilya ilave edilerek tekrar bir çırpma işlemi yapılır ancak dikkat etin toz halindeki malzemeler uçuşabildiğinden en yavaştan hızlıya doğru robot ayarlanmalıdır. Homojen bir kıvama gelen kek karışımımız için önceden yağlayarak hazırladığımız borcamın içerisine dökülerek el yordamı ile eşit şekilde dağılımı gerçekleştirilir. Biz kek karışımını hazırlamadan önce 180 derecede ısınması için çalıştırdığımız fırının içerisine pişmesi için kekimiz yerleştirilir. Yalnız unutmayın kek kabarmadan fırın kapağı açmamalısınız. Aksi takdirde kekiniz sönük ve kabarık olmamış olur. Kek hamurumuz kabarıp kızarmaya başladığında ise ara ara takip ederek ortalama yirmi dakika kadar pişim de bırakmak gerekir. Bazen herkesin fırını aynı sürede pişiremeyeceğinden ötürü piştiğini anlamak için kabarma işlemi gerçekleştikten sonra bir kürdan kullanılarak bakılabilir. Eğer ki kürdana değen pişmemiş hamur görüntüsü yok ise kekimiz fırından çıkartılarak bir kenara konulur. Daha sonra bol soslu ıslak kekimizin sosu için gereken malzemeler düz bir zeminde kâse içerisine tüm malzemeler ilave edilir ve şeker iyice eriyene kadar ocak üzerinde kaynadıktan sonra kısık ateşte bekletilerek istenilen kıvama gelmesi sağlanır. Daha sonra kenarda bekleyen kekin üzerine eşit şekilde dağıtılarak iyice sosu yemesi sağlanır böylelikle bol soslu ıslak kekimiz hazır hale gelmiş olur.

Afiyet olsun.
" } ] }