Basit Islak Kek tarifi, Tatlı krizlerinin ilacı, özel günlerin ve küçük davetlerin olamazsa olmazlarından biri de ıslak keklerdir. Günü kurtarmak, misafirlerinizi mutlu etmek ya da sadece damağınızda tadını hissetmek için kolayca hazırlayabileceğiniz basit bir ıslak kek tarifi sunuyoruz size. Kolay gelsin.
Basit Islak Kek tarifi İçin Malzemeleri
Kek için
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağının 2 parmak eksiği kadar toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 avuç iri çekilmiş fındık içi
1 paket 5 gramlık vanilya
1 su bardağı un
1 paket 10 gramlık kabartma tozu
Sos için
1 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1-2 parça bitter çikolata
2 yemek kaşığı toz şeker
Basit Islak Kek tarifi Nasıl Yapılır?
Basit ıslak kek tarifi yapımının hazırlığına 180° ye ayarlanıp, ısınmaya bırakarak başlıyoruz. Daha sonra küçük ve yuvarlak bir borcamın tabanı, tereyağı ile yağlayıp bir kenarda hazır bekletiyoruz. Kek hamurunu hazırlarken; toz şeker ve yumurtalar ve derin bir kap içinde, mikser yardımı ile köpürene kadar çırpıyoruz. Üstüne sıvı yağ, süt, kakao, vanilya ve iri çekilmiş fındık içi ilave edip, karıştırıyoruz. Elimizdeki karışıma son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip, güzelce karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız kakaolu kek hamurunu yağlanmış, küçük yuvarlak borcamın içine döküyoruz ve önceden ısıttığımız 180° fırında kabarıncaya kadar pişiriyoruz. Kekimiz kabardıktan sonra fırının ısısını 150° ye düşürüp kek içini çekene kadar kontrollü olarak 30-35 dakika daha pişiriyoruz. Pişen keki kürdanla kontrol edip fırından alıyoruz ve oda ısısında ılınmaya bırakıyoruz.
Basit ıslak Kekin sosunu hazırlamak için; Önce kakao, süt ve toz şekeri küçük bir tencere içine koyalım. Hazırladığımız karışımı ocağın üzerinde şeker eriyene kadar, karıştırarak ısıtıyoruz. Isınan sosun içine, 1-2 parça çikolata ilave ettikten sonra karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Ilımaya bıraktığımız keki bıçak yardımı ile 8 üçgen dilim olacak şekilde dilimliyoruz. Kekin üzerine, ılığa yakın sıcaklıktaki sosu döktükten sonra Basit ıslak kekisosunu çekmesi için, biraz dinlendiriyoruz. Sosunu çektikten sonra, üzerini arzuya göre süsleyerek servise sunabiliriz.