{ "title": "Ağlayan Islak Kek Tarifi", "image": "https://www.islakkek.gen.tr/images/aglayan-islak-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 19:42:14", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Ağlayan Islak Kek Tarifi, sizlere normal kekin haricinde bir pasta lezzeti veren bir kek tarifidir. İçerisine koymuş olduğunuz çikolata sos ile sütün kekle bütünleştiği müthiş bir lezzet. Bu müthiş kekin yapılması da sizi çok fazla zorlamaz öncelikle keki pişirecek sonra da kekin üstüne malzemeleri ilave edeceksiniz. Ancak bu keki bildiğiniz normal kek kalıpları içinde pişirmeyin. Bunun sebebi ise keki pişirdiğiniz kap ile sunum yapılmasından kaynaklanır. Sizlere önerimiz bu keki bor cam içinde pişirin. Bor cam cam olduğundan dolayı kekin dış görüntüsü daha da çok güzel olacaktır. Bir de normal kek yaparken sıvı yağ kullanırsınız. Bu kek tarifinde yalnızca bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz. Bunun sebebi ise kek piştikten sonra üstüne dökeceğiniz sütü daha iyi içine çekmesi ve daha yumuşak olması içindir. Ayrıca keki bir gün önceden pişirin ve üstüne sütü dökün. Servis yapacağınız gün çikolatalı sosu kekin üstüne dökün. Eğer böyle yapar iseniz kekiniz çok daha güzel olur. Bütün bunlar kekin püf noktalarıdır. Şimdi bu enfes kekin tarifine geçelim.

Ağlayan Islak Kek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Keki Islatmak için
Ağlayan Islak Kek Üzeri için
Ağlayan Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle keki yapmakla başlayın. Keki yapmak için şeker ile yumurta tam beş dakika kadar mikser ile iyice karıştırılır. Daha sonra tereyağı, sıvı ya, kakao ve süt ilave edilerek karıştırılma işlemine devam edilir. Biraz daha karıştırdıktan sonra da vanilya, un ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz kek karışımını eğer yağlanmış kek kalıbınız var ise içine dökün yok ise yağlı kâğıt kullanarak kendinize kek kalıbı yapabilirsiniz. Daha sonra keki fırına sürerek tam yirmi dakika kadar kısık derecede yavaş, yavaş pişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra keki fırından alarak biraz kendini çekip dinlenmesi için soğumaya bırakın. Daha sonra krem şanti ile sütü yine mikser ile bir kâse içerisinde köpürene kadar iyice çırpın. Çırpmadan önce kek sütü çekince krem şantiyi dökmelisiniz. Kekin gerçek tadını alabilmesi için bu işlem şarttır. En son olarak da çikolata sosunu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Enfes ağlayan ıslak kek servise hazır.

Afiyet Olsun.

" } ] }